Komšić: Imenovanje Zorana Tegeltije čim se uputi Godišnji nacionalni program za NATO - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Komšić: Imenovanje Zorana Tegeltije čim se uputi Godišnji nacionalni program za NATO

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da će sjednica Predsjedništva na kojoj bi trebalo da bude imenovan kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministra biti zakazana čim budu ispoštovane sve proceduralne pretpostavke. Komšić je naveo da neće glasati za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara ukoliko nema odluke o upućivanju Godišnjeg nacionalnog…

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je da će sjednica Predsjedništva na kojoj bi trebalo da bude imenovan kandidat za predsjedavajućeg Savjeta ministra biti zakazana čim budu ispoštovane sve proceduralne pretpostavke.

Komšić je naveo da neće glasati za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara ukoliko nema odluke o upućivanju Godišnjeg nacionalnog programa za Akcioni plan za članstvo NATO-u, odnosno da će glasati za imenovanje odmah nakon usvajanja Akcionog plana.

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas je rekao da u cijelom procesu dogovora nema pobjednika niti gubitnika, te da je pronađena sredina. Odnosno, kao što je Klix.ba jučer i objavio najbliže se varijanti slanja redukovanog ANP-a, koji bi trebao sadržavati civilni segment, a vojni zadržati na postojećem nivou.

Lideri stranaka pobjednica opštih izbora 2018. godine SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović postigli su u ponedjeljak, 5. avgusta, dogovor o principa za formiranje vlasti prema kojima bi Savjet ministara trebalo da bude formiran u roku od 30 dana.

Klix.ba

Danas objavljeno

U saobraćajkama u Srpskoj za 7 mjeseci poginule 54 osobe

M.

Danas u Pragu neformalni Samit EU

M.

Svijet najbliži nuklearnom Armagedonu od kubanske krize

M.

1 Komentar

Gdgdj 8 Avgusta, 2019 at 7:26 pm

Ko sic mislimda je predsjednik NDH.

Odgovori

Ostavite komentar