Komšić i Vučić dogovorili: Srbija ukida PCR testove za državljane BiH - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Komšić i Vučić dogovorili: Srbija ukida PCR testove za državljane BiH

Za sve građane BiH, prilikom ulaska u Srbiju, važi isti tretman, bez obzira iz kojeg su entiteta. Ovu informaciju saopštio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću, saopšteno je iz Komšićevog kabineta.

“Član Predsjedništva Željko Komšić je telefonski razgovarao sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, u vezi sa tretmanom bh. građana prilikom ulaska u Srbiju. Tom prilikom predsjednik Vučić je kazao da nije tačna informacija kako je uveden različit tretman za državljane BiH, odnosno da je on isti za sve, bez obzira iz kojeg entiteta dolaze, rečeno je iz Komšićevog kabineta.

Ovih dana se, naime, pojavila informacija da je PCR test prilikom ulaska u Srbiju potreban samo stanovnicima FBiH, dok stanovnici Republike Srpske mogu ulaziti i bez testa, ali uz obaveznu desetodnevnu izolaciju. Vučić je demantovao sve ove tvrdnje.

U toku razgovora Vučić je najavio da će uskoro biti ukinuta odluka o obaveznom negativnom PCT testu za državljane BiH prilikom ulaska u Srbiju.

Danas objavljeno

Erdogan tvrdi i dokazaće – “Licemerje”

M.

Sutra počinju pregovori

M.

Direktan sudar: Među povrijeđenim i dvoje djece

M.

Ostavite komentar