Komšić i Džaferović odbili sastanak sa Hanom - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Komšić i Džaferović odbili sastanak sa Hanom

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić i član Predsedništva Šefik Džaferović odbili su da se sastanu sa komesarom za proširenje EU Johanesom Hanom.

O tome je Hana pismom obavestio predsedavajući Predsedništva Željko Komšić.

Sadržaj pisma preneo je sarajevski portal Žurnal.

Komšić i Džaferović su obavestili Hana da jedan sastanak neće promeniti ništa, i da se nadaju da će Han iskoristiti svoj uticaj kako bi ubedio srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da pristane na kompromisno rešenje u vezi sa slanjem Godišnjeg nacionalnog programa za NATO (ANP).

Han je pozvao članove Predsedništva BiH kako bi razgovarali o sprovođenju Sporazuma o formiranju vlasti u BiH.

Ranije su čelnici EU u BiH konstatovali da ANP ne bi trebalo da bude preduslov za formiranje Saveta ministara BiH, s čime se saglasila i Rusija.

Komesar Han ranije je poslao predlog rešenja s kojim se nisu saglasili Komšić i Džaferović.

U tom predlogu se, između ostalog, navodi da novi Savet ministara BiH treba da izradi Akcioni plan u odgovoru na mišljenje Evropske komisije o zahtevu BiH za članstvo u EU, kao i da izradi preporuke za njegovo uspešno sprovođenje, uključujući izradu (nacionalnog) Programa usklađivanja s pravnom regulativom EU.

Dalje je predloženo da novi Savet ministara BiH izradi i dostavi modifikovani ANP, bez prejudiciranja budućih odluka o članstvu BiH u NATO.

Danas objavljeno

Kraj Superlige: Izašli svi Englezi!

Zeljka

Zemljotres u blizini Ljubljane

M.

Predsednik otišao na prvu liniju fronta i poginuo

M.

Ostavite komentar