Kompromis, a ne nova nametanja jedino rješava krizu - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Kompromis, a ne nova nametanja jedino rješava krizu

Ukoliko visoki predstavnik krene putem traženja kompromisa, ja bih takvu odluku pozdravio a ako rješenje bude tražio kroz nova nametanja, to će postati sunovrat u kome će svi biti na gubitku – istakao je danas Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke.

„Кristijanu Šmitu je Valentin Incko ostavio teško nasleđe, donoseći odluku koje je podijelila političku javnost ali i cjelokuno društvo Bosne i Hercegovine. Možda je to Incko uradio i zbog svoje lične biografije ali ovome čovjeku kao i svima nama je ostavio veliki teret. Teško će mu biti sa nama, a i nama će biti teško sa njim“ – poručio je Šarović.

Iz prvih obraćanja Кristijana Šmita, kaže predsjednik SDS-a, jasno je da će dijalog biti sredstvo njegovog nastupa, a upravo su razgovor i dijalog ono što i srpski predstavnici potenciraju kao rješenje krize.

„Nema napretka dok se domaće vlasti ne dogovore o velikim pitanjima. Niti jedan visoki predstavnik ne može donositi takve velike odluke već to moramo mi sami. Šmit kao sjajan diplomata i kao neko ko zna da nije dobio podršku Savjeta bezbjednosti za izbor vjerujem da će se odlučiti za put kompromisa“ – kazao je Šarović.

Šarović je i liderima partija iz Republike Srpske poručio da moraju da procese vode mudro i da preveliko pokazivanje mišića nije put ka rješenju.

„Smatram da mi kao predstavnici iz Republike Srpske treba da imamo inicijative, vodeći računa o našim interesima, kako prebroditi ovu krizu. Dijalog bez pobjednika je jedino rješenje ove krize“ – zaključio je Šarović.

(BN)

Danas objavljeno

Nijemci glasaju – izlaznost 36 odsto

M.

Napeto na Jarinju: Specijalne jedinice tzv. Kosova dovezle oklopno vozilo sa puškomitraljezom

M.

Ruski lovci ispratili američki bombarder iznad Pacifika

M.

Ostavite komentar