Kompletna destilerija viskija prebačena brodom iz Škotske u Kinu - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Kompletna destilerija viskija prebačena brodom iz Škotske u Kinu

Kompletna destilerija viskija prebačena je brodom iz Škotske u Kinu. Više od 35 tona opreme, uključujući destilatore, podnu oplatu, kontrolne slavine i sistem cevi otpremljeno je iz Bakija u Moriju u kinesku luku Tjanđin.

Oprema će biti postavljena u postrojenje koje se gradi u Unutrašnjoj Mongoliji, koja je autonomni region u sastavu Kine, piše BBC.

Pošiljka je deo sporazuma vrednog tri miliona funti, koji su potpisali firma Valentajn internešenal i kineska Mengtai grupa 2019.

Postrojenje u Ordosu, biće prva destilerija viskija u Unutrašnjoj Mongoliji, kada se otvori, najverovatnije krajem godine.

Montiranje opreme nadgledaće pet inženjera iz firme koja je napravila opremu.

Direktor Valentajn internešenala Dejvid Valentajn rekao je da je ovaj projekat osmislio predsednik Mengtaija Ao Fengting, koji planira da stvori „svetski nagrađivani viski“.

„Škotska je postojbina viskija, sa odličnom stručnjošću kada se radi o proizvodnji opreme za destilerije, zbog čega Fengting veruje da ćemo za njega u Ordosu praviti najkvalitetniji proizvod“, kazao je Valentajn, koji je specijalizovao pokretanje komercijalnih projekata u Kini.

Ovo je prva avantura Mengtaija u svet viskija. Jedna od najvećih privatnih firmi u Unutrašnjoj Mongoliji, bavi se proizvodnjom uglja i električne energije.

Odvojeno od ovoga, Valentajn internešenal je potpisao „strateški ugovor“ sa Mengtaijem o snabdevanju Kine viskijem.

Valentajn je odbio da navede destileriju viskija koja će snabdevati Kinu, ali je dodao da se radi o poznatoj firmi koja već dugo postoji.

Izvor:N1

Danas objavljeno

Danijel Krejg se emotivno oprostio se od uloge Džejmsa Bonda

Zeljka

Nesvakidašnji prizor sa parkinga u Dalmaciji nasmijao ljude

Vanja A

Nakit koji licu daje eleganciju: Velike okrugle naušnice su pravi izbor za svaku sezonu

Vanja A

Ostavite komentar