Kompletan Krizni štab u Sarajevu podnio ostavku - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Kompletan Krizni štab u Sarajevu podnio ostavku

Krizni štab Kantona Sarajevo uputio je jutros pismo Vladi i ministarstvu zdravstva u kojem traži da hitno bude razrešen s ovih dužnosti.

Kako prenosi Avaz, pismo sa tim zahtevom potpisali su svi članovi kriznog štaba.

“Uvažavajući činjenicu da je Skupština Kantona Sarajevo na sednici održanoj 03.10.2020. godine zaključkom obavezala Vladu Kantona Sarajevo da formira novi sastav Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, koji treba da bude imenovan isključivo od sedam članova i to obavezno od jednog epidemiologa koji će biti na čelu Kriznog štaba, infektologa, genetičara i pulmologa, te ostala tri člana, molimo Vas da odmah pristupite razrješenju aktuelnog sastava Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo i imenovanje novog sastava u skladu sa zaključkom Skuštine Kantona Sarajevo”, stoji u pismu.

Kako je navedeno, “u skladu sa tim, uvažavajući aktuelnu situaciju i činjenicu da je Skupština Kantona Sarajevo nedvojbeno naložila eksplicitno Vladi Kantona Sarajevo sastav Kriznog štaba, kao i broj članova, aktuelni Krizni štba smatra da je imenovanje potrebno izvršiti bez odlaganja kako bi zdravstveni sistem u Kantonu Sarajevo funkcionisao nesmetano u trenutnoj epidemiološkoj situaciji”.

Danas objavljeno

Srbija u evropskom vrhu, BiH još čeka prve vakcine

M.

Šekovići: Izgorio cijeli sprat autobuske stanice

M.

Haos na nemačkoj granici – kolone zbog novih mera

M.

Ostavite komentar