27. Septembra 2022.

Kompanija vivo zvanično predstavila X Fold+ sa savitljivim ekranom

Big Portal

Tehničke specifikacije

Neke od ovih informacija smo imali, a neke su nove, pa sada pred sobom imamo potpunu sliku sposobnosti ovok sklopivog telefona:

  • Čipset, memorija, baterija: Kao što je već bilo poznato, ovaj mobilni telefon pokreće trenutno najmoćniji mobilni čipset, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 koji obećava do 10% bolje performanse ali, što je još bitnije, 30% umanjenu potrošnju baterije. Pored novog čipseta, i baterija je dobila nadogradnju, pa je tako pred nama baterija kapaciteta 4.730 mAh, što je 130 mAh više u odnosu na osnovnu verziju telefona.

Iako se ne čini kao preterana nadogradnja baterije, ovaj kapacitet u kombinaciji sa štedljivijim čipsetom donosi do 2 sata produženog trajanja tokom gledanja video sadržaja. Baterija podržava brzo žično punjenje od 80 W (66 W na standardnoj verziji), kao i 50 W bežično punjenje. Ovaj telefon dolazi sa 12 GB radne memorije i 256 GB ili 512 GB prostora za skladištenje podataka.

  • Kamere: Što se tiče glavne kamere, ona je ostala nepromenjena i ima rezoluciju od 50 MP uz OIS, dok je ultraširokougaona kamera rezolucije 48 MP. Tu su i dva telefoto senzora, jedan rezolucije 12 MP i druga periskopska kamera rezolucije 8 MP i OIS.
  • Ekran: Kao i na originalnom telefonu, vivo X Fold+ dolazi sa LTPO panelom dijagonale 8 inča u rasklopljenom izdanju uz odnos stranica ekrana 4: 3.55 i rezolucijom od 1916 x 2160 piksela. Ekran koji se nalazi sa spoljne strane uređaja je AMOLED tipa, rezolucije 1080 x 2520 piksela, uz odnos stranica od 12:9 i osvežavanjem od 120 Hz.

Cena

Što se tiče cene, osnovni model se pojavio sa etiketom na kojoj stoji 1.450 evra, dok uređaj sa većim kapacitetom prostora za skladištenje ima cenu od 1.600 evra. Bar za kinesko tržište.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare