Kompanija Tesla predstavila solarni krov treće generacije - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

Kompanija Tesla predstavila solarni krov treće generacije

Kompanija Tesla predstavila je treću Solar Roof generaciju koja je napravljena od crnog stakla i može da se montira za samo osam sati.

Elon Musk ističe da je za novi solarni krov potrebno izdvojiti oko 34 hiljade dolara, što je, kako tvrdi, povoljnije od onoga koliko košta običan krov, te dodatak u obliku solarnih ploča. Očekuje se da se u početku montira oko hiljadu krovova nedeljno, a cilj je da se stigne do cifre od 20 hiljada. Krovovi su za sada dostupni samo u Sjedinjenim Američkim Državama, a Musk je izneo plan koji upućuje na to da bi proizvod u budućnosti trebalo da stigne i u druge delove sveta.

Tako bi krovovi uskoro mogli da „ožive,“ a iz kompanije Tesla predviđaju da će krovovi koji ne sakupljaju energiju u nekom trenutku postati suvišni, i da će ih zameniti solarni modeli sa većim brojem funkcija. Očekuje se da se kasnije pojave i ploče drugih boja i tekstura, a kako bi Solar Roof mogao da se uklapa u sve stilove gradnje, te tako pametno sakupljanje energije donese u što veći broj domaćinstava.

Izvor: Mashable

Danas objavljeno

Nova opcija na WA – sa Androida na iOS

Vanja A

Datum i vrijeme izlaska Samsung Galaxy S22 serije i dostupnost objavljeni na zvaničnom sajtu

Vanja A

NVIDIA tiho podigla cijene čitave porodice grafičkih kartica GeForce RTX 30 Founders Edition u Europi, povećanje do 6,4%

Vanja A

Ostavite komentar