4. Marta 2021.

Kompanija iz SAD upozorava: “Sajber rat je neizbježan, građani će biti uvučeni u njega”

Big Portal

“Sledeći neizbežni sukob će se odvijati u sajber-prostoru, i američki građani biće uvučeni, hteli oni to ili ne. Tačka”, rekao je on nedavno u dokumentarcu “Axios”.

Kako kaže, ljudi nisu ni svesni od čega su sve zavisni. Nekontrolisan haos bi nastao u slučaju sajber-rata, jer bi računarski sistemi pali, što bi uzrokovalo da razni lanci snabdevanja prestanu da rad.

Ističe i da je veliki problem to što ne postoje jasna pravila, kao i to što je gotovo nemoguće utvrditi odgovornost za neki običan hakerski napad, a kamoli za velike kao što je SolarWinds.

Inače, upravo je kompanija FireEye prva javno razotkrila detalje SolarWinds napada. Veruje se da je taj napad započet još 2019. godine, a stručnjaci su ga opisali kao jedan od najvećih i najkomplikovanijih do sada, prenosi Russia Today.

Američke obaveštajne službe tvrde da su za ovaj hakerski napad krivi Rusi, ali nisu dali nikakve čvrste dokaze kojima bi to potkrepili. Sve vreme, korisnici koji su pogođeni nisu ni bili svesni da su hakovani i da su im podaci ugroženi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare