Komite zovu na rušenje vlasti, hoće "crnogorski dogovor" - BIGportal.ba
Region Vijesti

Komite zovu na rušenje vlasti, hoće “crnogorski dogovor”

PKS pozvao je sve partije, intelektualnu elitu, predstavnike manjinskih naroda na “crnogorski dogovor” o rušenju aktuelne vlasti i raspisivanje izbora.

Nezadovoljni podrškom i razumevanjem međunarodne zajednice za, kako navode, opravdani bunt u Crnoj Gori i najavom mitropolita Joanikija o gradnji kapele na Lovćenju i o uvođenju veronauke u škole, Patriotski komitski savez (PKS) pozvao je danas sve partije, intelektualnu elitu, predstavnike manjinskih naroda na “crnogorski dogovor” o rušenju aktuelne vlasti i raspisivanje parlamentarnih izbora.

IZ PKS su saopštili da bi tim “crnogorskim dogovorom” trebalo da se zaborave sve dosadašnje nesuglasice, optužbe i nadgornjavanja – do okončanja rušenja, kako su naveli, odnarođene vlasti.

Iz PKS, inače bliske šefu crnogorske države Milu Đukanoviću, pozvali su građane, sva udruženja i dijasporu da u svojim sredinama “javno podrže pravo Crne Gore da u 21. veku bude sekularna i građanska država svih”.

“Pozivamo građane da podrže svaki crnogorski dogovor i da zajedno doprinesemo raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora, kao krajnjeg cilja, na kojima bi porazili ove nacionalističke i asimilatorske snage, koje Crnu Goru guraju u propast, i to ne samo u nacionalnom, već i svakom drugom smislu – egzistencijalnom, zdravstvenom, socijalnom, obrazovnom, kulturnom”, navodi se u saopštenju

“Međunarodna zajednica, posebno Evropska unija, ne daje dovoljno podrške borbi za univerzalna ljudska i građanska prava, posebno pravo na slobodu veroispovesti nacionalnih Crnogoraca, niti u dovoljnoj meri razume opravdani bunt u državi”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima, posle sednice predsedništva ovog pokreta.

Danas objavljeno

Poslanici nisu potvrdili povredu vitalnog interesa RS

M.

Tuga u Brčkom: Ukopano sedam žrtava požara

M.

Težak udes kod Doboja

M.

Ostavite komentar