Komisija kosovske skupštine usvojila rezoluciju o navodnom genocidu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Komisija kosovske skupštine usvojila rezoluciju o navodnom genocidu

Ad-hoc komisija kosovske skupštine odobrila je danas nacrt rezolucije o osudi navodnog zločina genocida i zločina protiv čovječnosti, koje su počinili Srbi tokom posljednjih sukoba na Kosovu, javila je “Kosovapres”.

Tekst rezolucije usvojen je nakon diskusije u kojoj je poslanik Pokreta Samoopredjeljenje, Sami Kurteši, rekao da je taj dokument degradiran jučerašnjom inicijativom predsjednika parlamenta Kadrija Veseljija o uspostavljanju krivičnog suda za zločine koje su navodno počinili Srbi.

Pedstavnik DKP Ljuštaku smatra da bi nacrtom rezolucije trebalo predvidjeti i pokušaj biološkog istrjebljenja, budući da je, kako tvrdi, tokom posljednjih sukoba na Kosovu postojala i takva tendencija.

“Želimo da osudimo mračan čin srpske države. Ako imamo priliku da napravimo tribunal, to je dobrodošlo. Slažem se sa svim što je predloženo ovim dokumentom”, rekao je Ljuštaku, prenijela je “Kosovapres”.

Poslanik DSK Armend Zemaj je dodao da je utvrđeno, a parlament to treba da usvoji, da je, kako je rekao, “država agresor na Kosovu počinla genocid”.

TANJUG

Danas objavljeno

Lideru laburista rekli da napusti pab jer se nije usprotivio vlasti

M.

Zapaljena srpska kuća u Mostaru

M.

Automobilom uletio na terasu restorana

M.

Ostavite komentar