Komisija da ispita kako su zdravi došli među zaražene - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Komisija da ispita kako su zdravi došli među zaražene

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske formiralo je komisiju za ispitivanje događaja od ponedjeljka, 27. aprila u Studentskom centru “Nikola Tesla” u Banjaluci, koja treba u najkraćem roku da resornom ministru podnese izvještaj radi utvrđivanja okolnosti i odgovornosti pojedinaca u sprovođenju protokola za smještaj u karantine.

Tu komisiju čine predstavnici zdravstvenog sektora, inspekcije, sektora civilne zaštite i ovog izolacionog centra karantinskog tipa, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Srpske.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite je izrazilo žaljenje zbog neugodnosti koju su doživjele osobe koje su učesnici ovog događaja.

U saopštenju se podsjeća da je Republički štab za vanredne situacije donio niz zaključaka koji se tiču uspostavljanja i funkcionisanja karantina i izolacijonih objekata karantinskog tipa i da su svi oni dostupni na internet stranici Vlade Republike Srpske.

Podsjeća se i da je i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske izradio uputstvo za organizaciju i sprovođenje karantina na graničnom prelazu i u lokalnoj zajednici.

Svi objekti za izolaciju karantinskog tipa su usaglasili i uputstvo za postupanje sa licima po ulasku u objekat za izolaciju karantinskog tipa.

U ponedjeljak, 27. aprila, šestoro lica je umjesto u karantin u banjalučki Srednjoškolski centar, greškom smješteno u Studentski dom “Nikola Tesla” sa pacijentima zaraženim virusom korona.

AGENCIJE

Danas objavljeno

Oduzeto vozilo za kojim je raspisana Interpol potraga

M.

Vulin: Zvicer ima političkog šefa, hoće da se osveti Vučiću

M.

Pitanje: Hoće li rata uopšte biti? Odgovor: Što se nas tiče – ne

M.

Ostavite komentar