Komičar preminuo od koronavirusa: Trebalo je u 70. godini da trči sa olimpijskom bakljom - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Komičar preminuo od koronavirusa: Trebalo je u 70. godini da trči sa olimpijskom bakljom

Popularni japanski televizijski komičar Ken Šimura prva je poznata ličnost u Japanu koja je umrla od posledica koronavirusa.

Ken Šimura, koji je privukao fanove mnogih generacija, umro je juče u tokijskoj bolnici u kojoj se lečio, objavila je njegova zvanična agencija Izava. On je preminuo u 70. godini života.

Kada je vest objavljena, njegove pristalice okupile su se ispred bolnice kako bi mu odali počast.

Šimura je hospitalizovan 20. marta zbog upale pluća, groznice i problema sa disanjem, nakon čega je stavljen na respirator.

Šimura je bio član rok benda “Drifters” (sastavljenog od komičara) a slavu je stekao glumeći u komediji ove grupe “Osam je sati, okupi sve”. Bio je fan američkog komičara Džerija Luisa, od koga je crpeo inspiraciju.

On se spremao za novi film a bio je i određen da trči sa olimpijskom bakljom u julu, pre nego što su Olimpijske igre odložene.

Vest o Šimurinoj smrti objavljena je u vreme kada su u Tokiju potvrđeni novi slučajevi zaraze a gradske vlasti upozoravaju na brzo širenje epidemije.

U Tokiju je juče registrovano 68 novih zaraženih osoba, pa je ukupan broj 430 zaraženih u tom gradu, dok je u celoj državi registrovano 2.578 obolelih.

Danas objavljeno

Tri godine na sudu pokušava da dokaže da je živa

D

U Milanu od danas zabrana pušenja na javnim mjestima

D

Pronađena ukradena kopija Da Vinčijeve slike, stara 500 godina

D

Ostavite komentar