Komercijalista osumnjičen da je oštetio firmu za 108.000 KM - BIGportal.ba
Hronika Republika Srpska / BiH Vijesti

Komercijalista osumnjičen da je oštetio firmu za 108.000 KM

Miroslav B. iz Gradiške, komercijalista firme koja se bavi prodajom robe za poljoprivrednu proizvodnju osumnjičen je da je firmu oštetio za 108.000 maraka, uzimajući robu iz magacina koju nije odvozio kupcima već prodavao trećim licima za gotovinu, a novac zadržavao za sebe.

Takođe je osumnjičen da je falsfikovao potpise lica koja su navedena u fakturama kao kupci robe.

“Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv lica inicijala M.B. iz Gradiške, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela pronevjera i falsifikovanje isprave“, navode iz PU Banjaluka.

Dodaju da M.B. sumnjiče da je od juna do novembra 2020 godine, obavljajući poslove komercijaliste na terenu u društvu ograničene odgovornosti iz Bijeljine, poslovna jedinica Laktaši, uzimao robu iz magacina navedenog društva, istu nije odvozio kupcima navedenim u fakturama već prodavao trećim licima za gotovinu.

“Primljeni novac nije polagao na blagajnu već zadržavao za sebe, falsifikujući potpise lica koja su navedena u fakturama kao kupci robe, te je na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 108.000KM, za koliko je i oštetio društvo ograničene odgovornosti”, saopštili su iz policije.

Nezavisne

Danas objavljeno

Abazović ide u Ohrid na samit “Otvorenog Balkana”: “Odazvaću se na poziv Vučića”

M.

Lavrov: “U Buči je odrađena ista šema kao u Račku”

M.

Mladić (27) se utopio u rijeci Uni

M.

Ostavite komentar