Komemoracija ubijenim Bošnjacima u Potočarima - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Komemoracija ubijenim Bošnjacima u Potočarima

U Potočarima kod Srebrenice danas će biti održana komemoracija ubijenim Bošnjacima, kojom će biti obilježene 24 godine od srebreničke tragedije. Nakon obraćanja zvaničnika, u komemorativnoj sali delegacije će položiti vijence i odati poštu nastradalim u sakralnom dijelu Memorijalnog centra. Potom će uslijediti vjerski dio komemoracije i ukop fragmenata posmrtnih ostataka…

U Potočarima kod Srebrenice danas će biti održana komemoracija ubijenim Bošnjacima, kojom će biti obilježene 24 godine od srebreničke tragedije.

Nakon obraćanja zvaničnika, u komemorativnoj sali delegacije će položiti vijence i odati poštu nastradalim u sakralnom dijelu Memorijalnog centra.

Potom će uslijediti vjerski dio komemoracije i ukop fragmenata posmrtnih ostataka 33 identifikovane osobe.

U Srebrenici je juče održana i komemorativna sjednica Skupštine opštine na kojoj je odata počast svim nevino stradalim stanovnicima ove opštine u posljednjem ratu.

Komemorativni skup u Potočarima obezbjeđivaće Policija Republike Srpske uz podršku svih bezbjednosnih struktura u BiH.

Na putevima u ovoj regiji na snazi je zabrana prevoza eksplozivnih sredstava radi bezbjednosti obilježavanja godišnjica srpskog i bošnjačkog stradanja.

U opštini Srebrenica 11. i 12. juli proglašeni su neradnim danima da bi građani mogli odati počast nastradalim sugrađanima.

Danas objavljeno

Kovid bolnice u kolapsu: Obavezna vakcinacija od februara? “Ovo je posebno opasna situacija”

M.

Grčka prva u EU uvodi obaveznu vakcinaciju

M.

Omikron stigao do Grčke – putnik prvo bio negativan

M.

Ostavite komentar