Komemoracija Marinku Rokviću - porodica ne može da sakrije suze - BIGportal.ba
Ex Yu

Komemoracija Marinku Rokviću – porodica ne može da sakrije suze

Danas se u Kamenoj sali radio Beograda održala komemoracija pevaču Marinku Rokviću koji je preminuo nakon borbe sa rakom pankreasa.

Na komemoraciju je prvo stigla njegova porodica. Supruga Slavica i sinovi Nikola i Marko Rokvić koji nisu mogli da sakriju suze.

A Kamena sala radio Beograda puna je prijatelja i poštovalaca dela velikog pevača narodne muzike, koji su došli da Marinku odaju poslednju počast.

Lepa Lukić, Ana Bekuta, Olivera Kovačević, bili su samo neke javne ličnosti koje su došle na komemoraciju.

Među onima koji su držali govor bio je i kompozitor Miša Mijatović, koji je otkrio tajnu Marinkove poslednje pesme.

Kompozitor Miša Mijatović održao je govor i  otkrio tajnu Marinkove poslednje pesme.

– Te noći kada umrem se zove jedna od poslednjih pesama. Svi smo ga molili da ne snima pesmu sa takvim tekstom, ali on je insistirao.

– Poštovani prijatelji i drage kolege, danas se opraštamo od jednog od najboljih interpretarora, koji je ostavio dubok trag u narodnoj muzici. Izvodio je pesme koje su svi pevali i mlade i starije generacije. Naši su životi bili isprepletani, možda smo zbog toga bili i tako dobri prijatelji i iskreni do kraja. Marinko je bio pevač koji je dolazio iz drugog plana. Nije imao pozadinu, nije se gurao, bio je skroman, ali je svojim kvalitetom uspeo da decenijima održi visok nivo. Mi smo svirali i pevali ono što smo voleli – rekao je Miša.

Slomljeni od tuge supruga slavica i sinovi Marinko i Nikola primali su saučešće, a onda su ova dva predivna momka uprkos bolu na poseban način odlučili da odaju počast ocu.

Foto: Ataimages

Nikola i Marko su kroz suze zapevali omiljenu pesmu njihovog oca “Tamo kod najdaljih brda”, koju je pevao pokojni Šaban Šaulić.

Danas objavljeno

Bora Đorđević postao počasni građanin Čačka

Vanja A

Bajaga otkrio koja greška se krije u legendarnoj pjesmi “Tamara”

Vanja A

“Žao mi je, kasniš”

Vanja A

Ostavite komentar