Komemoracija Đorđu Mikešu - BIGportal.ba
Banja Luka

Komemoracija Đorđu Mikešu

Komemoracija povodom smrti direktora Јevrejskog kulturnog centra “Ari Livne” Đorđa Mikeša biće održana danas u Banjaluci, najavljeno je iz Društva srpsko-jevrejskog prijateljstva.

Komemoracija će biti održana u Јevrejskom kulturnom centru “Ari Livne”, sa početkom u 11.00 časova.

Đorđe Mikeš /75/ preminuo je u srijedu od posljedica zaraze virusom korona.

Mikeš je rođen 2. decembra 1945. godine u Novom Sadu. U Banjaluku je doselio 1. oktobra 1954. godine, te maturirao Gimnaziju 1964. godine i ravnopravno sa još jednim učenikom bio proglašen za učenika generacije.

Diplomirao je na smjeru Tehničko obrazovanje – fizika Više pedagoške škole.

Mikeš je bio generalni direktor Službe za platni promet Republike Srpske i Agencije za posredničke, informatičke i finansijske.

Nakon što je u februaru 2014. godine otvoren Јevrejski kulturni centar “Ari Livne”, on je na skupštini Јevrejske opštine postavljen za direktora ovog centra, a istovremeno je izabran i za potpredsjednika Јevrejske opštine Banjaluka.

Uz njegov profesionalni angažman išao je paralelno i rad u košarkaškom sportu, pa je desetak godina bio ativan košarkaš u banjalučkom “Borcu”, po prestanku igračke karijere bavio se trenerskim radom u “Borcu” i “Mladom Krajišniku” iz Banjaaluke.

Mikeš je bio član inicijativnog odbora za osnivanje Košarkaškog saveza Republike Srpske, a kasnije u dva mandata član Predsjedništva tog saveza, te dvije godine i komesar takmičenja u Republici Srpskoj. U jednom mandatu bio je član Predsjedništva novoformiranog Košarkaškog saveza BiH.

Danas objavljeno

Planirana isključenja električne energije za petak, 22.01.2021. godine

D

Stanivuković najavio objavljivanje svih računa koje plaća grad

M.

Planirana isključenja električne energije za četvrtak, 21.01.2021. godine

D

Ostavite komentar