Kome je vlada RS povećala sredstva - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Kome je vlada RS povećala sredstva

– Vlada Republike Srpske izmijenila je odluku o rasporedu novca predstavništvima Srpske u inostranstvu i najviše povećala iznos za predstavništvo u Beču, na uštrb iznosa za osnivanje i rad novih predstavništava.

Ukupan iznos sredstava namijenjen predstavništvima ostao je 4,7 miliona KM.

Novac koji će dobiti iz budžeta najviše je povećan za predstavništvo u Beču koje je dobilo dodatnih 120.000 KM, dok je Beograd dobio povećanje od 30.000 KM, a Moskva od 10.000 KM.

Sredstva su uzeta sa stavke osnivanje i rad novih predstavništava koja je sa 210.000 KM smanjena na 50.000 KM.

U Ministarstvu za evropske integracije i međunarodnu saradnju kažu za portal CAPITALda je raspored novca izmijenjen zbog dodatnih aktivnosti predstavništava.

„Predstavništvo Republike Srpske u Austriji realizuje „Projekat Izložbeno – prodajnog salona – Showroom Linz“ sa ciljem stvaranja i obezbeđivanja povoljnih uslova za kompanije iz Republike Srpske, koje bi kroz izložbu i prodaju svojih proizvoda na tržištima Austrije, Njemačke i Češke promovisale potencijale privrede Republike Srpske“, naveli su u resoru kojim rukovodi Zlatan Klokić.

Naveli su da je predstavništvo RS u Srbiji izdvojilo sredstva za predstavljanje gradova i opština Srpske u Srbiji, sa gradom Gradiška.

„Takođe, dodatna sredstva će biti iskorišćena i za organizaciju „Dana zahvalnosti zdravstvenim ustanovama i zdravstvenim radnicima Srbije“, u saradnji sa Udruženjem ratnih vojnih invalida otadžbinskih ratova grada Banjaluka“, naveli su u ministarstvu.

Povećanje novca predstavništvu u Rusiji pravdaju organizacijom stručne posjete delegacije Univerzitetsko – kliničkog centra RS radi usavršavanja iz oblasti laparoskopske/minimalno invazivne hirurgije.

(Capital)

Danas objavljeno

Srbija i EU danas potpisuju ugovor

M.

Malo se treslo kod Šibenika

M.

Naređeno: Momentalno povučen cijeli vod njemačke vojske

M.

Ostavite komentar