Komandant KFOR-a: Nećemo tolerisati nasilje na sjeveru KiM - BIGportal.ba
Region Vijesti

Komandant KFOR-a: Nećemo tolerisati nasilje na sjeveru KiM

Komandant misije KFOR-a general-major Anđelo Mikele Ristuča izjavio je da su nedavni događaji u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice zabrinjavajući posebno, kako je rekao, “sada uoči izbora”.

On je za RTK rekao da je sav posao koji je godinama urađen na sjeveru u opasnosti da bude izgubljen, i naglasio da KFOR neće tolerisati nasilje na sjeveru KiM.

  • Naš prvi zadatak je da obezbijedimo slobodno kretanje na Kosovu. Opremljeni smo da se nosimo sa takvom situacijom. Ali, mi se ponašamo u skladu sa situacijom na najbolji mogući način, reagujući na svaku situaciju koja je pred nama. Ne tolerišemo nasilje. Ne možemo tolerisati nasilje i nećemo ga tolerisati – naglasio je Ristuča.

Komandant Kfora je istakao da je ova vojna snaga izgrađena, obučena i opremljena sa dovoljno ljudskih snaga za izvršavanje svake vrste obaveza u okviru svog mandata.

  • Naravno, ako se situacija pogorša, možemo da računamo na podršku cijelog NATO i 27 država članica. NATO je povećao naše prisustvo na terenu i spremni smo da se suočimo sa bilo kojom situacijom ako su potrebne dodatne snage, ali trenutno ne mislim da takvi uslovi postoje – dodao je Ristuča.

Danas objavljeno

Peskov: NATO digao sve resurse protiv Rusije

M.

Turska: Raketirali su nas

M.

Pretresi u Tuzli zbog prometa oružjem

M.

Ostavite komentar