Kolinda veličala Tuđmana na predizbornom skupu - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kolinda veličala Tuđmana na predizbornom skupu

Kandidat HDZ za predsjednika Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović rekla je na predizbornom skupu u Zagrebu da “mirne savjesti” traži povjerenje od birača za drugi predsjednički mandat jer je, kako je rekla, pomogla da se u prethodnih pet godina Hrvatska izvuče iz “apatije i sivila” i da se ojača njen položaj u svijetu.

– Izvukli smo Hrvatsku iz apatije i sivila. Hrvatska više nije na koljenima, Hrvatska je uspravna! Za Hrvatsku se ponovno u svijetu zna po uspjesima! Ponosna sam što sam imala priliku da pomognem Hrvatskoj da izađe iz recesije, ponosna sam što sam ojačala položaj Hrvatske u svijetu – rekla je Grabar-Kitarović u zagrebačkoj Ciboni.

Zahvalivši se svima koji su je podržali na izborima prije pet godina, Grabar-Kitarović je ocijenila da je to bio početak promjena nabolje u Hrvatskoj i poručila da sada treba taj trend “nastaviti još krupnijim koracima”.

– Poznajem Hrvatsku i Hrvatska poznaje mene, Hrvatska zna šta sam radila za naše zajedničko dobro! A ukoliko još nije – Hrvatska je imala prilike kroz ovu kampanju da se podsjeti i dodatno upozna neke druge kandidate. Jeste li možda gledali sučeljavanje neki dan? I šta kažete? Trema ili neznanje? Ili nemar? Nebriga! – rekla je Grabar-Kitarović.

Ona je dodala da je spremna da je uporede sa bilo kime ko je nakon Franje Tuđmana bio hrvatski predsjednik, prenosi Hina.

– Neka se stavi na jednu stranu mojih pet godina i 15 godina prije mene i biće svakome jasno šta je veće i bolje i zašto mirne savjesti tražim od vas povjerenje za drugi mandat – rekla je Grabar-Kitarović.

Istakla je i da “nije pobjegla” kada je bila najpotrebnija Hrvatskoj i da se vratila u svoju zemlju kada joj je najviše bila potrebna.

Grabar-Kitarović tvrdi da je prije pet godina, kada je pobijedila na izborima, zatekla pasivnu, zapuštenu, pesimističnu Hrvatsku.

Ona je, aludirajući na sadašnjeg protivkandidata Zorana Milanovića, rekla da je tadašnji premijer govorio o Hrvatskoj kao o “slučajnoj državi” i nazvao Hrvate “nevjerovatnim paradoksom” i nacijom koja se jedva drži zajedno.

– A mi smo itekako bili zajedno pod vođstvom našeg prvog predsjednika dr Franje Tuđmana, i danas smo zajedno i bićemo zajedno – poručila je Grabar-Kitarović.

TANJUG

Danas objavljeno

Autobus sletio sa autoputa, tri osobe poginule

M.

Ukrajina neće skoro u EU: Samit u Kijevu pokušaj da Zelenski lakše proguta tu gorku pilulu

M.

Nesreća u Banjaluci: Teško povrijeđen Šveđanin, hitno prebačen u UKC Srpske

M.

Ostavite komentar