Kolinda se na Fejsu oprašta od kćerke: Leti visoko i budi uvijek svoja, sokolice - BIGportal.ba
Ex Yu

Kolinda se na Fejsu oprašta od kćerke: Leti visoko i budi uvijek svoja, sokolice

KATARINA KITAROVIĆ otputovala je juče u Sjedinjene Američke Države, gdje počinju njene studije na Harvardu.

Njena majka, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, od kćerke se oprostila na svom službenom profilu na Facebooku.

“‘Mama, Hrvatska nije nikakva potkova ni perec! Hrvatska je sokol raširenih krila!’ (Washington, april 2008., 7-godišnja Katarina u razgovoru u Bijeloj kući). 

Leti visoko i budi uvijek svoja, Sokolice moja, Anđele moj! I vrati se gnijezdu svom. Hrvatska te čeka raširenih krila! Beskrajno te vole tvoji nadasve ponosni Mama i Tata”, napisala je Kolinda.

„Mama, Hrvatska nije nikakva potkova ni perec! Hrvatska je sokol raširenih krila!“ (Washington, travanj 2008.,…

Posted by Kolinda Grabar-Kitarović on Wednesday, August 21, 2019

Podsjetimo, Kolinda se u maju pohvalila da joj je kćerka primljena na četiri univerziteta koji joj nude stipendiju.

“Harvard joj je prvi izbor, iako je primljena na četiri top američkauniverziteta, neću reći o kojim se sve univerzitetima radi, no Harvard i Stanford su među njima”, otkrila je novinarima Kolinda Grabar-Kitarović.

“Katarina je do određene mjere javna osoba jer se bavi umjetničkim klizanjem, no jako cijeni svoju privatnost i ne želi da se o njoj govori kao o kćerki predsjednice, ne želi biti javna osoba. Izvještavali ste o njenim uspjesima i to poštujem, no suprug i ja smo odlučili držati našu porodicu podalje od javne sfere. Nažalost puno političara koristi djecu u predizborne svrhe, no ja ne. Želim biti transparentna, otvorena i zaštititi privatnost svoje kćerke. Ona je sad učenica 4. IB programa MIOC-a. U želji da se makne od policije koja je prati 24 h na dan, prijavila se na četiri američka univerziteta i svi su je primili. Riješila je njihove SAT testove i bila među prvih 1 posto najboljih studenata na svijetu uključujući i Amerikance. Čula sam priče da je primljena na Harvard jer sam predsjednica Hrvatske, što nema veze s istinom jer znate da američki obrazovni sistem nije briga za to. Katarina se odlučila osamostaliti i dobiti najbolje moguće obrazovanje u SAD-u”, rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Danas objavljeno

Koje je pravo ime Ilde Šaulić, ima posebno značenje

Vanja A

Maji Šuput na binu doletio neočekivan poklon

Vanja A

Mnogi tvrde da je ona najzgodnija Srpkinja

Vanja A

Ostavite komentar