"Kolinda još jednom pokazala svoje pravo lice" - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

“Kolinda još jednom pokazala svoje pravo lice”

SDA je saopštila da je hrvatska predsednica odavanjem počasti osuđenom ratnom zločincu “još jednom pokazala svoje pravo lice i svoje agresivne namere prema BiH”

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović je na svom Fejsbuku odala počast osuđenom ratnom zločincu Slobodanu Praljku, tako što je objavila stori sa fotografijom Praljka, na kojoj se nalaze i hrvatska zastava i beli krst.

“Odavati počast osuđenom ratnom zločincu znači direktno vređati žrtve njegovih zločina. U uređenim evropskim državama nezamislivo je da predsednici odaju počast zločincima, npr. nacističkim generalima osuđenim pred Nirnberškim tribunalom. Očigledno je da Kolinda Grabar-Kitarović ne poštuje to temeljno moralno i civilizacijsko pravilo, te se umesto sa žrtvama, solidariše sa njihovim krvnicima”, navodi se u saopštenju, prenosi Klix.

Kako se navodi, Praljak je pred Haškim tribunalom osuđen za učešće u udruženom zločinačkom poduhvatu sa ciljem podele Bosne i Hercegovine i pripajanja njenih delova Hrvatskoj, a odavanje počasti takvoj figuri znači slanje veoma jasne političke poruke prema BiH.

“Predsednica Hrvatske mora da zna da nikada neće ostvariti ono što čak ni Praljak i njegovi mentori nisu uspeli da ostvare silom oružja. Sama činjenica da ipak pretendira ka tome, ukazuje da ona ne želi stabilnost i dobrosusedske odnose sa BiH. Očigledno je jedini cilj ubiranje jeftinih političkih poena bez obzira na štetu koju njene reči i postupci uvek ponovo nanose poverenju među građanima dve zemalje”, navodi SDA.

Danas objavljeno

Status kandidata BiH za članstvo bez uslova

M.

Sudija Perić traži izuzeće u predmetu “Respiratori”

Vanja A

Uhapšen sin Ilije Petkovića zbog šverca kokaina

Vanja A

Ostavite komentar