Koliko u Srbiji košta „najružniji“ auto na svijetu? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Koliko u Srbiji košta „najružniji“ auto na svijetu?

Mnogi su ga proglasili najružnijim autom na svijetu, ali ako se složimo da je od spoljašnje bitnija unutrašnja lepota, odnosno funkcionalnost, udobnost, praktičnost i kompaktnost, onda fijat multipla i nije tako loš izbor auta. Fijat multipla se prvi put pojavila 1998. godine i fijatovi dizjaneri su odmah počeli da trpe…

Mnogi su ga proglasili najružnijim autom na svijetu, ali ako se složimo da je od spoljašnje bitnija unutrašnja lepota, odnosno funkcionalnost, udobnost, praktičnost i kompaktnost, onda fijat multipla i nije tako loš izbor auta.

Fijat multipla se prvi put pojavila 1998. godine i fijatovi dizjaneri su odmah počeli da trpe kritike zbog krajnje neobičnog izgleda ovog automobila.

Ovaj auto ima dva reda od po tri sedišta pa može komotno mogla da vozi šest putnika, a sva ova sedišta su individualno podesiva tako da svaki putnik može da se namesti kako mu odgovara.

Zbog svoje praktičnosti i prostranosti multipla je postala popularna među ljudima kojima nije bio bitan izgled već to koliko radnika i članova porodice njihov auto može da poveze, pa je zbog ovoga i dalje nije retko videti na našim ulicama.

U našoj zemlji fijat multiplu možete nabaviti za ne tako mnogo novca.

Na sajtovima za prodaju polovnih automobila najpovoljniji primerak one prve „ružnije“ multiple je 2001. godište i košta 800 evra, a po slikama postavljenim na sajtu deluje kao auto koji nije vredan kupovine.

Najskuplji primerak ove verzije košta tačno 2.000 evra i proizveden je 2004. što je ujedno i poslednja godina proizvodnje ove prve verzije fijata multiple. Po fotografijama ovog auta može se proceniti da ova cena nije prevelika.

„Lepša“ verzija multiple koja je sa proizvodnjom počela 2004. i proizvodila se do 2010. godine odbacila je čuveni „buljavi“ dizajn prednjeg dela karoserije i zamenila ga malo konevencionalnijim dizajnom.

Koliko u Srbiji košta "najružniji" auto na svetu? 2
Foto: Shutterstock/Art Konovalov

Najpovoljnija ovakva multipla se može naći na sajtovima za prodaju polovnih automobila po ceni od 1.150 evra, i proizvedena je 2004. godine.

A najskuplji primerak ovog modela je 2007. godište i košta 3.850 evra, i kad uporedimo slike na sajtovima može se reći da je ova multipla u najboljem stanju od svih na tržištu.

Danas.rs

Danas objavljeno

Izgubili 2 milijarde pa ušli u Formulu 1

Vanja A

Testiranje baterija: BMW je spreman

Vanja A

Svi žele ovaj Porsche – već je rasprodat

Vanja A

Ostavite komentar