16. Novembra 2022.

Koliko tečnosti bi trebalo da unosimo tokom treninga?

Big Portal

Bez odgovarajuće količine hidratacije, vaša sposobnost da trenirate može brzo da opadne.

Zapravo, taj osećaj žeđi koji počnete da dobijate usred vježbanja može značiti da ste već dehidrirani. Pošto voda čini 75 procenata cjelokupnog mišićnog tkiva i 10 procenata masnog tkiva, čak i najmanji nagovještaj dehidracije može imati ogroman uticaj na vaše performance. Dok dehidracija može otežati prolazak kroz trening i predstavljati opasnost po vaše zdravlje, pijenje previše vode takođe može da vas uspori. Dakle, da li zaista treba da unosimo tečnost tokom vježbanja ili da ograničite na hidrataciju na kraju treninga?

Voda tokom treninga

Trebalo bi da pijete vodu tokom treninga. Ako vježbate, trošite energiju, vaš broj otkucaja srca se ubrzava i znojćete se. Pijenje vode tokom treninga će pomoći u sprečavanju dehidracije. Američki savjet za vježbanje preporučuje da pijete oko 200 ml vode svakih 20 minuta tokom vežbanja.

Da biste utvrdili da li pijete dovoljno vode, izmjerite se bez odjeće prije i poslije tipičnog treninga. Ako se vaša težina promijeni više od dva procenta vaše početne težine, trebalo bi da planirate da pijete više vode tokom vježbanja u budućnosti.

(NovostiMagazin)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare