6. Februara 2020.

Koliko može da prijeđe novi Teslin krosover sa punim baterijama

Big Portal

Tesla je krajem januara pokrenuo serijsku proizvodnju novog krosovera – Modela Y, koji će do prvih vlasnika stići u martu.

Kada je pre godinu dana Ilon Mask predstavio ovo vozilo, najavljeno je da će, u zavisnosti od verzije, Model Y imati autonomiju od 370 do 480 km. Međutim, prema podacima koje je objavila američka Agencija za zaštitu životne sredine (EPA), koja je ispitivala top verziju Tesla Model Y Performance sa dva elektromotora i pogonom na sva 4 točka, rezultati su iznad očekivanja.

Naime, EPA je saopštila da ovaj automobil može da pređe do 537 km u gradskoj vožnji, 507 km u kombinovanom režimu, dok je najmanja autonomija na auto-putu i iznosi 468 km.

Treba napomenuti da ovi podaci mogu da variraju u zavisnosti od dimenzija točkova, a pretpostavlja se da je EPA testirala vozilo sa alu felnama prečnika 19 inča, mada u izveštaju ovaj podatak nije naveden.

U svakom slučaju, navedeni podaci idu u prilog Tesli, s obzirom da je EPA poznata po prilično realističnim rezultatima, bilo da je reč o merenju potrošnje konvencionalnih automobila ili autonomije u vožnji električnih modela.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare