15. Augusta 2021.

Koliko minuta u prosjeku traje dobar seks

Big Portal

Ako je suditi po rezultatima raznih istraživanja, seks je jedna od stvari u kojoj definitivno ne vredi parola “što duže, to bolje”, već ona “sve što je dobro, kratko traje”.

Kako prenosi MindBodyGreen, vaginalni odnos traje oko 5,4 minute pre nego što muškarac ejakulira, prema studiji heteroseksualnih parova iz pet različitih zemalja.

Prema istraživanju seksualnih terapeuta, od tri do 13 minuta smatra se normalnim trajanjem vaginalnog seksa. Osim toga, prosečnoj ženi treba oko 13 minuta da postigne orgazam tokom seksa s muškarcima, a uz to su joj potrebne i druge aktivnosti – ne samo penetracija.

Parovi koji su u dužim vezama otkrili da njihova predigra traje 11 ili 13 minuta, a seks u proseku sedam. Izuzetak od tog pravila mogu da budu žene koje imaju polne odnose sa ženama. Studija iz 2014. pokazala je kako je prosečno vreme seksa bilo 30 do 45 minuta među ženama u istospolnim vezama, a u poređenju s 15 do 30 minuta za mešovite veze i veze između muškaraca.

Ne postoji baš određena minutaža s kojom ćete sigurno postići dobar orgazam i zbog koje ćete na kraju moći da kažete da je seks bio odličan. Ipak, seksualni terapeuti kažu da postoji neki prosek koji se pokazao kao dobar za obe strane, a to je 7 do 13 minuta za vaginalni seks. Jedna do dve minute smatraju se prekratkim, tri do sedam minuta su primerene, a 15 do 30 minuta smatraju se predugima. Sve brojke, naravno, variraju od osobe do osobe.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare