17. Augusta 2020.

Koliko ljudi na svetu igra video-igre?

Big Portal

Budući da na svetu ima skoro osam milijardi ljudi, to znači da oko 40% populacije na ovaj ili onaj način igra video-igre. Deo tržišta koji beleži najveći rast je povezan sa video-igrama na pametnim telefonima, a tu spada više od polovine igrača, glasi izveštaj kompanije DFC Intelligence.

Od spomenute tri milijarde, oko 8% ukupnog broja otpada na one koji video-igre igraju na konzolama, ali ova grupa konzumenata beleži i najveću potrošnju novca po korisniku.

Čak 48% konzumenata video-igara, odnosno 1.5 milijardu ljudi, čine oni koji igraju na PC-ju, ali važno je istaknuti da su to ujedno i igrači koji paralelno s računarom koriste konzole i pametne telefone, prenosi Indeks.

Izveštaj otkriva i gde živi najveći broj igrača, a tu dominira azijsko tržište sa 1,42 milijarde igrača, zatim slede Evropa, Južna Amerika, pa Severna Amerika.

A što se popularnosti tiče, u julu 2020. godine najprodavanija video-igra bila je Ghost of Tsushima, na drugom je mestu Call of Duty: Modern Warfare i na trećem Paper Mario: The Origami King. Naravno, ova lista ne uključuje mobilne i besplatne igre kao što je Fortnite.

Da li vas ovakvi rezultati iznenađuju?

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare