Koliko košta ljetovanje na najljepšem dijelu Sardinije - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Koliko košta ljetovanje na najljepšem dijelu Sardinije

Možda ne djeluje da je Sardinija velika, ali njena površina je veća od Peloponeza. Samim tim teško je pogoditi gdje se nalaze fenomenalne plaže koje ste vidjeli na fotografijama na kojima dominiraju kristalna, prozirno plava voda i bijeli pjesak. Nestvarna Costa Smeralda (Smaragdna obala) nalazi se na sjeveroistoku Sardinije i…

Možda ne djeluje da je Sardinija velika, ali njena površina je veća od Peloponeza. Samim tim teško je pogoditi gdje se nalaze fenomenalne plaže koje ste vidjeli na fotografijama na kojima dominiraju kristalna, prozirno plava voda i bijeli pjesak.

Nestvarna Costa Smeralda (Smaragdna obala) nalazi se na sjeveroistoku Sardinije i prepuna je malih peščanih uvala koje su ušuškane između stenovite obale. Ubjedljivo najljepša priroda i najveći izbor hotela nalazi se baš u ovom dijelu koji je ujedno i najskuplji i na njega dolaze samo ljudi kojima nije problem ni da daju oko 400 evra na flašu vina u ekskluzivnom ribljem restoranu.

punta-is-molentis-villasimius

Posted by Sardegna on Tuesday, May 6, 2014

Centar Smaragdne obale je grad Porto Ćervo, koji je i jedna od najprestižnijih turističkih destinacija u svijetu. Nastao je 50-ih godina, a napravio ga je princ Karim Aga Kan. Nešto povoljnija varijanta je Golfo Aranći koji nudi vrhunski smještaj, ali ima i povoljnije alternative – apartmane i kuće u plantažama smokvi. Porto Rotondo je drugi po veličini grad na Smaragdnoj obali i poznat je po noćnom životu.

Kaljari je glavni grad Sardinije, sa istorijskim jezgrom, velikom lukom i 8 km dugom plažom. Da biste ga obišli neophodno je bar nekoliko dana.

Ako planirate da posjetite Sardiniju, izbjegavajte avgust jer se tada skoro ijcela Italija sjati baš tu.

Aranžmani domaćih agencija uglavnom nude smještaj u mjestu Alghero koje ne pripada Smaragdnoj obali. Preko Airbnba se od 1. septembra može naći smještaj od oko 45 dolara dnevno. Na to dodajte avio kartu koja će vas koštati oko 250 evra.

Izvor:: Noizz.rs

Danas objavljeno

Tramp prodaje kuću na Floridi: Cijena “samo” 49 miliona dolara

Zeljka

Dejvid Švimer otkrio kada počinje snimanje nove epizode “Prijatelja”

Zeljka

Američki IT gigant tvrdi: Radno vreme od 9-17h je MRTVO

Zeljka

Ostavite komentar