Koliko je sati rada potrebno da bi se napravio Bugatti od 11 miliona evra - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Koliko je sati rada potrebno da bi se napravio Bugatti od 11 miliona evra

Iako je u pitanju unikat, i to baziran na već postojećoj mehaničkoj osnovi, Bugatti La Voiture Noire bio je izuzetno zahtevan projekat.

Predstavljen prvi put 2019, La Voiture Noire je prošle godine uoči Božića postao verovatno najposebniji i najskuplji božićni ukras svih vremena.

Izložen u Bugattijevom domu, na trgu u Molshajmu, bio je zaista izuzetan ukras tog grada.

Bugatti nas sada podseća na ovaj automobila još jednim zapanjujućim podatkom. Dok kojekakve startap kompanije sa diskutabilom pozadinom predstavljaju sportske automobile od kojih mnogi ne stignu do proizvodnih traja, Bugatti je samo za stvaranje svog unikata potrošio neverovatnih 65.000 inženjerskih sati.

U zbiru, to je čak 2.708 dana ili 7 i po godina, što dodatno govori u prilog zahtevnosti projekta.

Pritom, treba imati na umu da auto nije stvaran od nule. Kao baza je korišćen Chiron, od koga je preuzeta gotovo sva mehanika. Možda je sada nešto jasnije zašto je cena ovog jedinstvenog Bugattija 11 miliona evra.

Bugatti La Voiture Noire (“crni auto”) okakrakterisan je kao “ultimativni GT automobil”.

U Bugattiju kažu da su prilikom dizajniranja ovog jedinstevnog vozila najviše pažnje posvetili aerodinamici vozila, kako bi auto imao što fluidniju liniju.

S obzirom da je zasnovan na Chironu, za pogon je upotrebljen 8.0 W16 sa 4 turba, koji isporučuje 1.500 ks (1.103 kW) i 1.600 Nm maksimalnog obrtnog momenta (ove specifikacije su iste kao kod Bugattija Chiron i Divo).

Danas objavljeno

Bentley u čvrstom zagrljaju Audija

Vanja A

BMW se oprašta od V12 motora u velikom stilu

Vanja A

Prodaja automobila u Europi: pad od 2,4% u 2021., 22,8% u decembru

Vanja A

Ostavite komentar