Koliko je bogatstvo Hoakina Finiksa nakon Džokera? - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Koliko je bogatstvo Hoakina Finiksa nakon Džokera?

Hoakin Finiks prešao je put od dječijeg TV glumca do holivudske zvezde uz pomoć filmova poput Gladijatora. Posljednji film u kom Finiks glumi, Džoker, dobio je više nominacija za Zlatni globus, što se svakako odrazilo i na njegovo bogatstvo.

Finiks prilično otvoreno govori o svom detinjstvu, pa čak i o odnosu sa koleginicom Runi Marom, ali manje se toga zna o njegovom finansijskom stanju. Evo šta znamo o tome.

Za početak, sajt Celebrity Net Worth procenjuje njegovo bogatstvo na 35 miliona dolara.

Poslednjih nekoliko godina Finiks je glumio u filmovima poput Ona i Urođene mane, piše sajt Men’s Health.

Njegova zarada varirala je tokom cele karijere. Gladijator je, svakako, film od kog je Finiks najviše zaradio. Međutim, nije poznato koliko je novca dobio za tu ulogu.

Takođe nije poznato ni koliko je Finiks plaćen za ulogu u Džokeru, ali objavljeno je da je prihvatio nižu platu u zamenu za procenat od zarade filma. Prema nekim proračunima, ukoliko dobije makar 5 odsto od zarade filma, to bi značilo 25 miliona dolara.

Film Džoker je na blagajnama širom sveta zaradio preko milijardu dolara, a trenutno je prvi na listi filmova sa “R” oznakom po zaradi.

Finiks je podržao mnoge organizacije poput Amnesti Internešnela ili Mirovnog saveza. Takođe je u upravnom odboru fonda Lančboks, neprofitne organizacije koja svakodnevno obezbeđuje obroke učenicima u Sovetu u Južnoj Africi.

On je i vegan, kao i borac za prava životinja. Pojavljivao se u oglasima organizacije PETA, a bio je narator i u dokumentarnom filmu iz 2005. koji se bavio time kako ljudi ekonomski zavise od životinja.

Danas objavljeno

Premino poznati glmac: Nakon duge bolesti izdahnuo u 85. godini

V.R.

Strani radnici u velikom broju napštaju Britaniju

V.R.

Baget – možda na Uneskovoj listi kulturnog blaga

V.R.

Ostavite komentar