Koliko internet komentari utiču na psihu? - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Koliko internet komentari utiču na psihu?

Moderatori YouTube komentara dobili su upozorenje da posao može negativno da utiče na njihovo mentalno zdravlje i da mogu da dobiju posttraumatski stresni poremećaj (PTSP).

Internet stranice društvenih medija sve više informišu zaposlene o negativnim efektima poslova moderatora, nakon nekoliko izveštaja o otežanim radnim uslovima.

Ovi uslovi uključuju dugotrajno gledanje nasilnog i na druge načine uznemirujućeg sadržaja, uz nedovoljnu brigu o mentalnom zdravlju.

Pre nego što su prihvatili posao u kompaniji Accenture, koja sarađuje sa nekoliko društvenih mreža i YouTube platformom, zaposleni su morali da potpišu obrazac pod nazivom “Prihvatanje”, piše Gardijan.

Ova mera je uvedena nakon što je The Verge objavio istraživanje prema kojem moderatori internet komentara dobijaju PTSP mnogo češće nego što bi se moglo i pomisliti, zbog sadržaja koji svakodnevno pregledaju.

Stavka će da se nalazi u svim budućim ugovorima, a stari zaposleni koji ne žele da potpišu ovo “Prihvatanje” neće snositi nikakve posledice, kažu iz kompanije Accenture.

Prošle godine je The Verge objavio istraživanje u kom se navodi da moderatori imaju jako stresan posao, i da jedan čak “spava sa pištoljem ispod jastuka” zbog trauma koje je dobio čitajući komentare na internetu.

Danas objavljeno

G.SKILL objavio DDR5-6400 CL32 memorijski komplet sa ekstremno malim kašnjenjem

Vanja A

iPhone uređaji bi uskoro mogli da prihvataju beskontaktna plaćanja koristeći NFC

Vanja A

YouTube želi da doda NFT u svoje servise

Vanja A

Ostavite komentar