29. Januara 2020.

Koliko internet komentari utiču na psihu?

Big Portal

Internet stranice društvenih medija sve više informišu zaposlene o negativnim efektima poslova moderatora, nakon nekoliko izveštaja o otežanim radnim uslovima.

Ovi uslovi uključuju dugotrajno gledanje nasilnog i na druge načine uznemirujućeg sadržaja, uz nedovoljnu brigu o mentalnom zdravlju.

Pre nego što su prihvatili posao u kompaniji Accenture, koja sarađuje sa nekoliko društvenih mreža i YouTube platformom, zaposleni su morali da potpišu obrazac pod nazivom “Prihvatanje”, piše Gardijan.

Ova mera je uvedena nakon što je The Verge objavio istraživanje prema kojem moderatori internet komentara dobijaju PTSP mnogo češće nego što bi se moglo i pomisliti, zbog sadržaja koji svakodnevno pregledaju.

Stavka će da se nalazi u svim budućim ugovorima, a stari zaposleni koji ne žele da potpišu ovo “Prihvatanje” neće snositi nikakve posledice, kažu iz kompanije Accenture.

Prošle godine je The Verge objavio istraživanje u kom se navodi da moderatori imaju jako stresan posao, i da jedan čak “spava sa pištoljem ispod jastuka” zbog trauma koje je dobio čitajući komentare na internetu.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare