Koliko Ilon Mask košta Tviter, za sada - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Koliko Ilon Mask košta Tviter, za sada

Tviter je objavio rezultate za drugi kvartal 2022. godine, pri čemu su brojke tog tehnološkog giganta ispod procena analitičara u pogledu rasta broja korisnika i prihoda. Još je zanimljivije, međutim, koliko je Tviter otkrio da je potrošio čekajući da ga preuzme Ilon Mask.

Ilon Mask je odlučio da više ne želi da kupi Tviter, iako socijalna mreža pokušava da iznudi dogovor, dok je sudija u Delaveru je prošle nedelje doneo odluku da bi kompanija mogla da ubrza sudski postupak protiv milijardera.

Međutim, najmanje nekoliko meseci je potrebno da se dođe do dogovora, raskida ili preuzimanja.

Tviter do tada ostaje preduzeće koje odgovara brojnim akcionarima.

Ta kompanija objavila je da su njeni prihodi u drugom kvartalu iznosili 1,18 milijardi dolara, što je za oko pet odsto manje u odnosu na prethodni kvartal i jeda odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Analitičari su, prethodno, procenili prihode Tvitera u drugom kvartalu na oko 1,32 milijarde dolara.

To, prema Tviteru, odražava „vetar“ u reklamnoj industriji u vezi sa trenutnim ekonomskim okruženjem i ukazuje na „neizvesnost“ uzrokovanu Maskovim pokušajima da se povuče iz sporazuma. 

Broj dnevnih aktivnih korisnika Tvitera koji se mogu unovčiti (mDAU) su porasli za 16,6 odsto u odnosu na prethodnu godinu, na 237,8 miliona.

Maskovo ime pojavljuje se nekoliko puta u izveštaju za drugi kvarta.

Kompanija je navela da neće biti domaćin uobičajene konferencije nakon objave izveštaja zbog akvizicije koja je na čekanju, niti će izdati pismo akcionarima ili pružiti bilo kakav oblik finansijskih uputstava za budućnost.

Kompanija je nazvala Maskov prekid u sporazumu o preuzimanju „nevažećim i pogrešnim“. 

Ali, verovatno najzanimljiviji deo izveštaja je oko porasta troškova i izdataka koji su porasli za 31 odsto, na 1,52 milijarde dolara. 

Kao i kod mnogih drugih kompanija širom industrijskog spektra, Tviter je morao da snosi troškove u smislu smanjenja broja zaposlenih i restrukturiranja, pri čemu je veliki broj viših rukovodilaca napustio kompaniju – i u tom kontekstu je Tviter prijavio 19 miliona dolara troškova za otpremnina u ovom kvartalu.

U pripremi šireg zamrzavanja zapošljavanja, Tviter je nedavno otpustio 30 odsto tima za akviziciju talenata. Međutim, taj broj se neće pojaviti do izveštaja o trećem kvartalu kasnije ove godine. 

Ali, zvezda „šoua“ u porastu troškova i rashoda je nesumnjivo cifra o 33 miliona dolara koje je Tviter potrošio na Maskovu ponudu za kupovinu. I ta cifra, navodi TekKranč će se samo povećavati kako Mask bude davao sve od sebe da preokrene transakciju od više milijardi dolara.

Danas objavljeno

Novi Ethereum sistem je izgleda previše komplikovan za normalne korisnike

Vanja A

Intel zapušio usta svima koji nisu vjerovali – objavljene cijene Arc A770 i A750 grafičkih karti

Vanja A

Nova ekspanzija za World of Warcraft stiže u novembru

Zeljka

Ostavite komentar