4. Marta 2021.

Koliko dugo možemo da ostavimo veš u mašini, a da se ne USMRDI?

Big Portal

Sigurno vam se barem jednom dogodilo da ste oprali veš u mašini i onda skroz zaboravili na njega. Odeća nakon nekoliko sati poprima neugodan miris, ali koliko može da stoji unutra pre nego što se to dogodi?

Lucinda Otuš sa Instituta Whirlpool otkrila je odgovor na to pitanje koji bi vas mogao iznenaditi. Naime, stručnjak tvrdi da oprano rublje može u mašini da bude od 8 do 12 sati pre nego što poprimi miris i stavi se na sušenje, ali ne duže.

Od 8 do 12 sati je u redu da veš ostane u mašini

Marta Stjuart, najpopularnija domaćica na svetu, slaže se s njenom tezom. Ona tvrdi da nije problem ostaviti opran veš u mašini tokom noći.

– Rekla bih da je to u redu. Ne ostavljajte ga dugo, na primer na nedelju dana. Ako ustanete ujutru i stavite veš na sušenje, trebalo bi da bude sve u redu – objasnila je za Today.

Kako onda možemo znati da li smo veš ostavili predugo u mašini i treba li ga ponovno oprati? Jako jednostavno – samo verujte svom njuhu.

– Ako rublje i dalje miriše, onda je sve u redu. Buđ i bakterije nakupljaju se na vlažnoj odeći, što joj daje jako neugodan miris – objasnila je Stjuart.

Uprkos ovim savetima, uvek je dobro oprano rublje što pre staviti na sušenje.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare