Koliko često treba da primenjujete piling na licu - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Koliko često treba da primenjujete piling na licu

Podignite ruku ako se i vama dogodilo da pilingom za lice nanesete veću štetu nego korist vašoj koži.

Ako vam nedostaje taj osećaj pročišćenja kože pogledajte koji oblik pilinga je najbolji za kožu i koliko često treba primenjivati ovakvu vrstu čišćenja?

Koje su prednosti pilinga?

Redovan piling je ključan faktor za blistav ten. Fizički i hemijski pilinzi pomažu pri osvetljavanju tena i uklanjanju mrtvih ćelija kože. Pilinzi otvaraju pore, održavaju kožu čistom i pomažu pri smanjenju pojave akni. Osim toga, čine kožu glatkom i smanjuju pojavu sitnih linija i bora.

Razlika između hemijskog i fizičkog pilinga?

Hemijski pilinzi pomažu pri uklanjanju mrtvih ćelija kože i pri posvetljenju tena. Oni obično sadrže sastojke poput glikolne kiseline i mliječnih kiselina. Fizički pilinzi koriste sitna zrnca kako bi mehanički očistili prljavštinu sa vaše kože.

Koja vrsta pilinga odgovara kom tipu kože?

Fizički piling je dobra metoda za neosjetljivu kožu lica, dok je hemijski piling odličan za sve tipove kože. Posebno je preporučljiv osobama koje se bore sa aknama na licu, ili imaju oštećenja na koži od sunca. Takođe hemijski piling se preporučuje i za efikasno čišćenje osjetljive kože.

Koliko često treba primjenjivati piling za lice?

Prema savjetu stručnjaka, piling lica je poželjno raditi jednom do dva puta sedmično. Ako primjetite da vam usljed korišćenja pilinga koža nije pretjerano nadražena i suva, možete povećati i do četiri puta, ali se sve preko toga ne preporučuje. Važno je znati da piling lica ne smije ni u kom slučaju da bude dio svakodnevne rutine održavanja čistoće kože lica.

(PureWow)

Danas objavljeno

Ćufte u sosu i tjestenina sa kiselim kupusom: Dva starinska jela

Zeljka

Ne jedite “s nogu”, potrebno je da ovoliko sažvaćete hranu i riješićete nadimanje

Zeljka

Nedovoljno i brzo žvakanje hrane može izazvati više problema nego što mislimo: Stručnjaci upozoravaju

Vanja A

Ostavite komentar