29. Septembra 2022.

Kolike šanse Srbija ima za osvojiti Svjetsko prvenstvo u Kataru?

Big Portal

Upravo je završeno takmičenje po grupama Lige nacija, a Srbija je pobjedom u Norveškoj osigurala da će od iduće sezone u tom takmičenju nastupati među elitom. Pažnja se sada nakratko vraća na klupski fudbal, a zatim se seli u Katar. Tamo će se, kao što znamo, odigrati Svjetsko prvenstvo koje će po prvi puta u istoriji biti igrano u to doba godine, a na njemu je Srbija u grupi s Brazilom, Švicarskom i Kamerunom. Grupa je to koja može biti neugodna, ali definitivno nije nemoguće proći je.

Iako se čini dalekim, to Svjetsko prvenstvo počeće brzo, a zato smo odlučili pogledati što neke velike kladionice kao Bet at Home kažu o šansama Srbije i ko su za njih najveći favoriti za postati svjetski prvaci.

Srbija u zlatnoj sredini

Prema procjenama kladionice koju smo spomenuli i mnogih drugih, Srbija se nalazi u sredini ekipa koje bi mogle postati svjetski prvaci. Tačnije, od 32 ekipe koje se takmiče na Svjetskom prvenstvu, Srbija se zajedno sa Sjedinjenim Američkim Državama nalazi na diobi 15. i 16. mjesta. Kvota na te dvije reprezentacije vrti se oko 100, a to znači da će svatko tko postavi neki ulog na Srbiju i ona zaista postane svjetski prvak, ostvariti dobitak koji je 100 puta veći od uloga.

Glavni favorit je Brazil

Nešto što možemo vidjeti često kada su Svjetska prvenstva u fudbalu u pitanju je da se Brazil nalazi na samom vrhu tabele potencijalnih favorita za osvajanje. On je to i ovoga puta, a kvota na ishod u kojem će Brazilci podići taj najvrjedniji trofej na svijetu je oko 5.50. Nakon Brazila, kladionice vide branitelje naslova Francuze kao druge favorite s kvotom oko 7, a slijede ih Argentina i Engleska s kvotama 8, Španjolska s kvotom 9 i Njemačka s kvotom 11.

Najveći autsajderi, odnosno reprezentacije na koje je kvota najveća su Saudijska Arabija i Kostarika, a kvota na njih je oko 750.

Ostale opklade

Postoje i druge različite opklade te kvote koje možemo pogledati kada je u pitanju Srbija, a isto može učiniti i svako od vas istražujući ponude raznih kladionica. Nekim od njih iz nekog se razloga ne može pristupiti, a tada u pomoć može priskočiti alternativni link kojim im se olakšava pristup. Osvrnuli smo se tako na kvote za ishode u kojima Srbija prolazi grupu, ulazi u četvrtfinale, polufinale te finale Svjetskog prvenstva. Prema kladionicama, vjeruje se da su šanse da Srbija neće proći grupu malo veće nego da će u tome uspjeti. Kvota da Srbija prolazi grupu je oko 2.10, dok je kvota na suprotan ishod oko 1.65.

Kvota da će Srbija ući u četvrtfinale Svjetskog prvenstva je oko 6.50, za polufinale ona iznosi oko 13, a samo finale oko 51.

Vjeruje se kako bi utakmica sa Švicarskom mogla biti ključna u tome hoće li Srbija proći grupu ili ne, a u toj utakmici na Švicarsku se gleda kao na blagog favorita na čiju je pobjedu kvota oko 2.25, dok je na Srbiju kvota za pobjedu oko 3.20.

Kvote će se mijenjati

Jasno je da do Svjetskog prvenstva ima još oko dva mjeseca, a dotad bi se moglo mnogo toga promijeniti. Tako će se sigurno mijenjati i ove kvote, ali onima koji se žele zabaviti ili pak zaboraviti na neke brige može biti zaista zanimljivo vidjeti što drugi očekuju te kako će se stvari odvijati stvarno.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare