9. Novembra 2020.

“Kolibri” otvorio vrata za 170 mališana

Big Portal

Natalija Trivić, ministrica prosvjete i kulture RS, koja je prisustvovala otvaranju “Kolibrija”, rekla je da Banjaluka kao najveći grad u RS ima i najveće potrebe za boravkom djece u predškolskim ustanovama.

“Ministarstvo prosvjete i kulture RS svake godine radi na proširenju obuhvata djece u predškolskim ustanovama. Prije godinu dana je to bilo oko 21,7 odsto u RS, a sada je već više od 24 odsto”, kazala je Trivićeva.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, istakao je, da je za drugi dio vrtića “Kolibri” izdvojeno 1,7 miliona KM.

“Objekat je potpuno nov, sa najboljim mogućim uslovima za mališane koji će tu boraviti. U vrtiću se omogućuje smještaj osam grupa, i to četiri jaslićke i četiri predškolskog uzrasta”, naveo je Radojičić.

Dodao je da će večeras u saradnji sa društveno odgovornom kompanijom “Vitinka” biti pušteno u funkciju još jedno dječje igralište, i to u naselju Starčevica.

“Ovo je 27. djeluje igralište koje je napravljeno i akcija nikada nije završena. Mi imao 60 lokacija na području grada i pozivamo sve društveno odgovorne kompanije da učestvuju”, naglasio je Radojičić.

Andrea Dorić, v.d.direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, istakla je da su prvi mališani već danas u šli u novootvoreni dio vrtića.

“Do kraja sedmice planirano je da svi kao svi kapaciteti u vrtiću budu popunjeni. Prošle sedmice smo otvorili drugi dio “Ježeve kućice”, u srijedu otvaramo prvi vrtić na Petrićevcu, tako da je ovo veoma značajno za roditelje i mališane”, zaključila je Dorićeva.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare