Kolekcionarska poslastica: Kao nov Lamborghini Countach sa samo 134 km - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Kolekcionarska poslastica: Kao nov Lamborghini Countach sa samo 134 km

Reč je o vozilu iz jubilarne serije modela Countach.

Verzija Lamborghini Countach “25th Anniversary” nastala je 1988. povodom 25 godina od početka proizvodnje supersportskih automobila sa amblemom bika, a izrađeno je 657 ovih vozila.

Primerak koji se nedavno pojavio kod dilera Lamborghini Montreal je iz 1990. godine, što je ujedno i poslednja godina proizvodnje modela Countach koji je lansiran 1974.

Automobil se prodaje za 799.000 kanadskih dolara (nešto više od pola miliona evra), a osim što je u izvanrednom stanju, ovaj u crno ofarbani primerak je prešao samo 133 km.

Lamborghini Countach “25th Anniversary” je zasnovan na verziji 5000 QV, od koje se razlikuje po aerodinamičkim i stilskim dodacima na karoseriji za koje je zaslužan niko drugi do Horacio Pagani.

Tu su i specifično dizajnirane alu felne, a automobil ima dodatne branike koji odgovaraju tehničkim specifikacijama za tržište SAD.

Unutrašnjost je u krem nijansi, sa crnim kožnim detaljima na komandnoj tabli i crnim volanom. Interesantno je da su kožna sedišta i dalje prekirivena originalnom, fabričkom zaštitnom plastikom.

Automobil za pogon koristi 5.2-litarski V12 sa 455 “konja” i 500 Nm.

Danas objavljeno

Ekskluzivno: Lancia Delta Martini Evo u starom/novom izdanju (GALERIJA)

Vanja A

BMW M5 s 1000 ks u poteri za maksimalnom brzinom na autobanu (VIDEO)

Vanja A

Pad prodaje u septembru za 25%

V.R.

Ostavite komentar