Kolegijum PS BiH o zakonu VSTV na Mektićev zahtjev - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Kolegijum PS BiH o zakonu VSTV na Mektićev zahtjev

Kolegij Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas će raspravljati o zahtjevu poslanika Dragana Mektića za razmatranje Prijedloga zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH u sadašnjem sastavu, po hitnom postupku.

Predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić za danas je zakazao sjednicu rukovodstva Predstavničkog doma PSBiH, a koje još čine i njegovi zamjenici Nebojša Radmanović i Borjana Krišto.

Na dnevnom redu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH naći će se zahtjev poslanika Dragana Mektića za razmatranje Prijedloga zakona o prestanku mandata Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH u sadašnjem sastavu, po hitnom postupku.

U Prijedlogu zakona predloženo je da mandat aktuelnim članovima VSTV-a BiH prestane sa 15. junom 2020. godine, a da najkasnije do 8. juna 2020. godine pravosudni organi, advokatske komore i institucije BiH koje biraju članove VSTV-a provedu postupak izbora novih članova VSTV-a BiH.

Šefovi Predstavničkog doma PSBiH razmatraće i određivanje nadležne komisije za razmatranje poslaničke inicijative Šemsudina Mehmedovića kojom se traži izmjena odluke Zajedničke komisije za administrativne poslove u smislu da se poslanicima, dok traje blokada rada Predstavničkog doma PSBiH, obustave isplate plate za svaki mjesec u kojem se ne održi bar jedna sjednica doma, kao i svim poslanicima koji u ovom mjesecu ne prisustvuju bar jednom zasjedanju, prenosi “Kliks”

(BN/Klix)

Danas objavljeno

Poznat ishod rata – postoji samo jedno pitanje, sve drugo je jasno? Maskove četiri tačke

M.

Američka vojska: “Likvidiran je”

M.

Talas nemira ne jenjava: Na protestima u Iranu više od 90 mrtvih

M.

Ostavite komentar