Sastojci:
300 g piškota
300 ml mleka
Za žele:
300 g jagoda
120 g šećera u prahu
10 g želatina
Za fil:
1 l mleka
80 g pudinga od vanile
180 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanile
50 g putera
150 g čokolade
Priprema:
Kalup obložite pek papirom, pa poređajte piškote umočene u mleko. Želatin pomešajte sa vodom, pa ostavite da nabubri, a zatim otopite na pari. Jagode izblendirajte, pa pomešajte sa šećerom u prahu i dodajte želatin. Sipajte preko piškota. Stavite u frižider na sat vremena. Preko poređajte još jedan red piškota umočenih u mleko.
U mleko dodajte puding od vanile, šećer i ekstrakt vanile. Kuvajte, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne, pa dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Stavite u frižider na 2 sata, pa prelijte istopljenom čokoladom. Stavite u frižider na još 15 minuta.