SASTOJCI:
2 veće jabuke
100 g oraha
100 g ovsenih pahuljica
1 kašičica cimeta
50 g suvih brusnica
4 kašike otopljenog maslinovog ulja
150 ml svježeg soka od narandže
40 g crne čokolade
PRIPREMA:
Jabuke operite, ogulite i narendajte. Orahe sameljite. Brusnice, ukoliko su suvlje, nakratko potopite u toplu vodu pa ocijedite. Iscijedite sok jedne na-randže. U činiju stavite sve sastojke i varjačom promiješajte. Smjesa će biti prilično gusta i potrebno je da se do-bro promiješa kako bi se svi sastojci sjedinili. Manji pleh (20 x 20 cm) obložite pek-papirom. U pleh sipajte smjesu i dobro je poravnajte. Zatim je blago zasijecite na kocke željene ve-ličine jer će se kolač nakon pečenja la-kše isjeći po tim zarezima. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni, na 180 stepeni, oko 30 minuta. Kada se pro-hladi, kolač izvadite iz pleha i pospite otopljenom čokoladom.
Nezavisne.