Kokosovo ulje može da OŠTETI kosu, ako se nepravilno koristi - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Kokosovo ulje može da OŠTETI kosu, ako se nepravilno koristi

Evo na šta treba obratiti pažnju kada je kokosovo ulje u pitanju.

Poznato je da kokosovo ulje može da učini čuda kako za kožu, tako i za kosu. Međutim, pored brojnih prednosti, kokosovo ulje ima i određene mane, posebno za masnu kožu, ili onu koja je sklona aknama, kažu dermatolozi.

Takođe, ako se ne koristi kako treba, može oštetiti i kosu. Zbog toga je jako važno upoznati se sa pravilnim korišćenjem ovog ulja.

Ako nakon korišćenja kokosovog ulja niste dobili meku i zdraviju kosu, već potpuno suprotno, niste ga upotrebili kako treba.

Kako kokosovo ulje deluje, i zbog čega može oštetiti kosu?

Kkada se nanese na kožu, kokosovo ulje stvara zaštitni sloj, što znači da zadržava dobre stvari unutra, dok lošima ne dozvoljava da prodru u kožu.

Iz tog razloga, problem može nastati ako ga koristite na suvom temenu glave, jer tada sloj ulja ne dopušta vodi da prodre do temena, što kosu može učiniti vrlo suvom i krhkom.

Kokosovo ulje treba koristiti uvek na vlažnoj kosi.

Još jedan razlog lomljive i suve kose prilikom košišćenja kokosovog ulja jeste loše ispiranje kose. Naime, kokosovo ulje je nephodno dobro isprati, a po potrebi kosu šamponirajte i dva puta, i posebnu pažnju posvetite temeljnom ispiranju kose.

Danas objavljeno

Pomažu li banane u mršavljenju ili uzrokuju gojenje

Vanja A

Šest zdravstvenih razloga da često jedete cveklu

Vanja A

Zaboravite kokice i uživajte u filmovima bez grižnje savjesti

Vanja A

Ostavite komentar