Kokoškov objasnio situaciju oko "prozora" i Kaminskog - BIGportal.ba
Košarka Sport

Kokoškov objasnio situaciju oko “prozora” i Kaminskog

Novi selektor Srbije Igor Kokoškov pojasnio je koliku će imati ulogu za kormilom reprezentacije tokom kvalifikacija za EP koje se podudaraju sa NBA sezonom.

Srbija će borbu za Evrobasket početi u februaru, u jeku takmičenja u NBA ligi gde je Kokoškov pomoćni trener u Sakramento Kingsima.

“To je bila glavna začkoljica da tako kažem, ili nešto oko čega smo se dogovarali, jer moj uslov je bio da ja prihvatim ceo paket obaveza, da ne budem selektivan kao selektor, da preuzmem samo neka, nazovi, velika takmičenja. Tu su kvalifikacije za Olimpijske igre i svi se nadamo OI, ali moj uslov je bio da radim sve, pa i “prozore”, što nije bilo lako. Iskoristili smo informacije nekih drugih timova, situaciju Serđa Skariola, koji je svetski prvak i u NBA, i u FIBA takmičenju. Kao pomoćnik je malo drugačija situacija i to je bila olakšavajuća okolnost”, rekao je Kokoškov za “Glas Amerike”.

Nekoliko dana po imenovanju Kokoškova na mesto selektora, pojavila se informacija da bi u tim Srbije mogao i da stigne Amerikanac srpskog porekla Frenk Kaminski.

Ja sam zaista vrlo, vrlo dosadan za medije, jer ja se zaista, to je stvar mog vaspitanja i sportskog i privatnog, ne bavim ekskluzivitetima. Nažalost, nekad jedna poluinformacija može da bude mnogo važnija od istine. Kaminski… ja ne znam tu situaciju, to je jedno od pitanja, koje mi je postavljeno u relativno dugom intervjuu, koje je izvučeno iz konteksta kao ekskluzivitet i bombastičan naslov. A odgovor, ja bih rekao ovako… svako ko ima zvanično zakonsko pravo, ko ima srpski pasoš, dobar je košarkaš, ima talenta i kvalitet, potencijalni je reprezentativac”.

“Ja nemam dilemu i nažalost, ili na sreću, moj primarni posao je u NBA, a moje zadovoljstvo je rad sa nacionalnom selekcijom”, kaže Kokoškov.

Danas objavljeno

Australijski sud objasnio zašto je Đoković odbijen

M.

Objavljen novi termin zaostalog meča Zvezde i Fenerbahčea

Vanja A

Zverev o Đokoviću, pa šokirao: Ne testiraju nas

Vanja A

Ostavite komentar