22. Februara 2021.

Koji novi model bi Fiat mogao da pravi u Srbiji?

Big Portal

Clubalfa.it u svom tekstu dalje navodi i ovo: Kao što znamo, Stellantis ima važnu fabriku Fiat Chrysler Automobiles u Srbiji koja se nalazi u Kragujevcu. Ova fabrika je poslednjih godina proizvodila poznati model Fiata. Mislimo naravno na monovolumen Fiat 500L. Kao što znamo, pomenuto vozilo je sada završilo svoju karijeru i zato se postavlja pitanje kada će 500L definitivno napustiti scenu i koji model se može praviti u ovoj fabrici, pod pretpostavkom da Stellantis želi da nastavi da ulaže u Srbiju.

U prošlosti su se već pojavljivale glasine o mogućoj zameni Fiata 500L sa varijantom Fiata 500, nazvanoj 500 Giardiniera. Ne možemo isključiti mogućnost da se u Srbiji Stellantis odluči za proizvodnju ovog modela koji doduše može da dobije drugo ime kada se konačno lansira na tržište.

S druge strane, drugi su skloni mogućnosti da u kragujevačkoj fabrici Fiat u narednih nekoliko godina započne proizvodnju novog kompaktnog SUV-a koji bi mogao da se rodi na CMP platformi i predstavlja svojevrsnog blizanca budućeg Alfa Romea B-SUV i Jeepa B-SUV. U narednim mesecima Stellantis bi trebalo da razjasni sudbinu svoje fabrike u Kragujevcu i konačno ćemo znati koji model će biti pravljen u toj fabrici u budućnosti.

Ivan Mitić–Autoblog.rs
Izvor:Clubalfa.it
Render:Quattroruote.it

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare