13. Maja 2020.

Koji igrač je razočarao Miloševića, koga smatra najboljim srpskim fudbalerom u istoriji?

Big Portal

Milošević je tokom gostovanja na TV Pink pričao o Draganu Ćiriću, Tamiju Džonsonu, Mateji Kežmanu, Dušanu Tadiću, Draganu Stojkoviću Piksiju, Dejanu Savićeviću, Predragu Mijatoviću…

Milošević je svojevremeno bio jedan od najboljih golgetera Evrope, a sada kao trener smatra da bi fudbaleri trebalo posebno da rade na svom verbalnom izražavanju.

“Fudbaleri su takođe inteligentni, ali imaju problem sa izražavanjem. To je zbog toga što su bili na treninzima, a ne u školama. Mojoj generaciji je bilo vrlo teško da studira, danas je to mnogo lakše i izvodljivo”, rekao je Milošević.

Dolazak Miloševića i Dejana Stankovića na mesto trenera Partizana i Zvezde je osvežilo poprilično “zatrovanu” atmosferu između “večitih” rivala.

“Možda o nekim stvarima ćutimo, ali je mnogo više o kojima pričamo. Za vreme izolacije smo često pričali, razmenjivali mišljenja, diskutovali o najboljim rešenjima šta bi bilo dobro tokom korone. U sličnim smo situacijama, igraćemo evropske kvalifikacije, moramo da nađemo najbolja rešenja”, prenosi Mondo reči trenera Partizana.

Na pitanje koji igrač ga je najviše razočarao, Milošević je bez ustručavanja odgovorio: “Dragan Ćirić”.

“Nije me razočarao kao čovek, već što je pružio samo deset odsto od onoga što je mogao. Imao je potencijal da bude u deset najboljih na svetu. Ćira je specifična ličnost, njemu je bio potreban trener koji će da ga razumeti kao igrača i kao čoveka. On je iz Partizana otišao pravo u Barselonu, to je danas nezamislivo. I dalje je jedini Srbin u Barseloni”, podsetio je trener Partizana, “Kod Luja van Gala je uspeo da se izbori za mesto među 11, kasnije se promenio trener i onda su počeli problemi”.

Kada je u pitanju najnesebičniji igrač sa kojim je igrao, izdvojio je bivšeg kolegu iz Aston Vile.

“Tomi Džonson. U Partizanu smo imali Đanija, ne mogu da kažem da je bio sebičan, ali je imao momente kada je lopta njegova i samo njegova. Voleo je da uradi nešto na svoju ruku”, podsetio je Milošević i na Sašu Ćurčića koji je oduševio i Engleze.

Potom je Milošević birao svoje “favorite” prilikom poređenja određenih igrača.

Marko Pantelić ili Mateja Kežman?

“Keža, više smo kompatibilni. Igrali smo zajedno i to je dosta dobro funkcionisalo. Panta je više igrač kao ja”.

Dušan Tadić ili Mateja Kežman?

“S Tadićem bih se slagao fenomenalno. Ima brutalnu asiatenciju. On je više vezni igrač”.

Piksi ili Tadić?

“Piksi je najbolji srpski fudbaler u istoriji i s njim ne može niko da se meri. Ne morate dalje”.

A Piksi ili Dejo?

“On je Crnogorac”,
 nasmejao se Milošević, “S njima dvojicom sam igrao pet, šest godina. Dejo je više individualac, Piksi mi je namestio mnogo više golova”.

Piksi ili Mijat?

“S Mijatom sam igao najduže, čak i u Partizanu. Jednako dobro je igrao na obe pozicije, špica i polušpica. Peđa mi je, kao Piksi, namestio mnogo golova. Njih trojica – Mijat, Piksi i Dejo su igrači koji su okrenuli igricu. Nivo iznad svih i svi su bili posebni na svoj način. S Mijatom sam bio i cimer, ali znam da se neće ljutiti, pa Piksi”.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare