Koji dio pečenog pileta je toksičan - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Koji dio pečenog pileta je toksičan

Jedan od razloga je dostupnost, blag ukus bez jakog mirisa, ali i cijena koja je pristupačnija od, na primjer, junetine, teletine ili svinjetine.

Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zravlje organizma.

Međutim, ne smatraju se svi dijelovi pileta dobri za ljudsko tijelo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji. Zahvaljujući iskustvu brojnih kuvara koji su svoja iskustva u kuvanju prenijeli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je koje dijelove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje.

Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

Takođe, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci su savjetovali i da ne koristite glavu (što se inače kod nas rijetko koristi), jer upravo ovaj dio pileta akumulira sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života.

(b92)

Danas objavljeno

Ambrozija, kravlje mlijeko, pa čak i voće i povrće mogu da izazovu alergiju

Vanja A

Najskuplja pica na svijetu košta 12.000 dolara, evo od čega se priprema

Vanja A

Prežgana supa

Vanja A

Ostavite komentar