Koje porodice su najbogatije na svijetu? Prvi na listi "teški" skoro 240 milijardi dolara - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Koje porodice su najbogatije na svijetu? Prvi na listi “teški” skoro 240 milijardi dolara

Portal Blumberg objavio je listu najbogatijih porodica na svetu. Obuhvata porodice iz različitih delova sveta koje se bave različitim poslovima.

Na ovu listu nije uvrštena prva generacija milijardera te je naglašeno da lista nije konačna, jer postoje porodice čije je bogatstvo rasprostranjeno po svetu te ga je teško pratiti, prenosi Index.

Koje porodice su ušle u top 10?

Prvo mesto zauzela je porodica Volton, čije je bogatstvo procenjeno na 238,2 milijarde dolara. Vlasnici su maloprodajnog lanca Volmart.

Na drugom mestu je porodica Mars, u čijem je vlasništvu istoimeni brend slatkiša. Njihovo bogatstvo se procenjuje na 141,9 milijardi dolara.

Zatim sledi porodica Koh (Koch), čije je bogatstvo procenjeno na 124,4 milijarde dolara, a u čijem je vlasništvu istoimena naftna kompanija.

Na četvrtom mestu je porodica Hermes, u čijem je vlasništvu istoimeni brend luksuznih torbi. Imaju bogatstvo od 111,6 milijardi dolara.

Sledi ih porodica Saud, koja vlada Saudijskom Arabijom, a njihovo bogatstvo se procenjuje na 100 milijardi dolara.

Porodica Ambani je na šestom mestu sa bogatstvom od 93,7 milijardi dolara. U njihovom je vlasništvu konglomerat Rilajans (Reliance).

Nakon njih sledi porodica Verthajmer (Wertheimer) u čijem je vlasništvu brend Šanel. Imaju bogatstvo od 61,8 milijardi dolara.

Porodica Džonson nalazi se na osmom mestu sa bogatstvom od 61,2 milijarde dolara. U njihovom je vlasništvu finansijska kompanija Fideliti investments.

Sledi porodica Tomson u čijem je vlasništvu medijska korporacija Rojters. Imaju bogatstvo od 61,1 milijardu dolara.

Na desetom mestu je porodica Beringer (Boehringer) u čijem je vlasništvu farmaceutska kompanija Beringer ingelhajm (Boehringer Ingelheim). Njihovo bogatstvo procenjuje se na 59,2 milijarde dolara.

Danas objavljeno

Da li su PAUCI dobri ili loši za kuću? Mogu da ukažu na OVAJ veliki PROBLEM u domu

Zeljka

Princeza Dajana je uvijek poručivala SPECIFIČNU KAFU: Kako je glasila porudžbina

Zeljka

Morska zvezda ili čovjek? Italijanski drevni grad iz ptičje perspektive

Zeljka

Ostavite komentar