Koje je doba dana najbolje za seks? - BIGportal.ba
Ljubav i seks Magazin

Koje je doba dana najbolje za seks?

Jutarnji seks je bolji od večernjog seksa ili obrnuto – to je večiti sukob, obično između muškaraca s jedne strane i žena s druge strane.

Jutarnji seks je bolji od večernjog seksa ili obrnuto – to je večiti sukob, obično između muškaraca s jedne strane i žena s druge strane.

Muškarci se probude ujutru i najčešće smatraju da je tada najbolje vreme za seks. Ženama se obično sviđa veče, kada se stvari malo opuštaju – nakon što su obavljeni poslovi i deca spavaju.

Zašto se ovo najčešće događa i kako možete rešiti problem?

Testosteronska razlika

Muškarci imaju skok nivoa testosterona između šest i devet sati ujutro. Oni prirodno vole da iskoriste dobru jutarnju erekciju.

Nažalost, žene imaju najmanju količinu dnevnog testosterona ujutru i minimalno povećanje do večeri.

Razlika u hormonskim ciklusima

Muškarci mogu da dožive dnevnu razliku od 25-50% testosterona ujutru, prevođenjem „apetita“ za rani seks.

Za žene, međutim, značajne promene testosterona ne dešavaju se svakodnevno, već mesečno, s najvećim porastom u sredini meseca tokom ovulacije (i to povećanje nije toliko dramatično koliko ono koje muškarci dožive).

Lična higijena i čistoća

Većina žena voli čistoću i lepe mirise pre seksa. Dakle, za ženu, misao o jutarnjem udisanju neopranih zuba, noćnog znoja i genitalnog mirisa može smanjiti svaku želju za jutarnjim seksom.

Pošto muškarci nisu previše osetljivi na mirise, ova pitanja mogu biti poslednja stvar u njihovom umu kada osećaju toplu bliskost opuštenog tela partnerke.

Da podstaknete jutarnji seks:

1. Usredsredite se na koristi. Oba pola bolje funkcionišu nakon jutarnjeg seksa. I nakon seksa, hormonski vazopresin se podiže, što podstiče muškarce da osećaju jaču emotivniju vezu.

2. Počnite sporije. Provedite vreme i pazite na komplimente. Britanski ginekolog i istraživač Gabriela Dovnej kaže da je najveće mešanje u žensku želju njen imidž tela. Pa, reci joj da voliš njen miris, izgled, lice i golo telo ujutru.

3. Idite ranije u krevet. Lišavanje sna smanjuje nivo testosterona kod oba pola. Kada smo naspavani, to je dobro za održavanje maksimalne hormonske ravnoteže i za ograničavanje kortizola, stresnog hormona, koji ometa želju oba pola.

4. Ustanite ranije, umijte se, operite zube ili se istuširajte pa onda tako sveži bićete orni za seks.

Da podstaknete večernji seks:

1. Gledajte zajedno takmičarske sportove ili neki ljubavni film. Istraživanja pokazuju da povećanje osećaja agresije i povećanje emocija povećava nivo testosterona.

2. Izgradite plan o tome da budete zajedno tokom celog dana da biste iskoristili mali rast testosterona u muškom telu. Slanje ljubavnih, zahvalnih tekstova gradi emocionalnu vezu koja bi mogla biti još snažniji pokretač za ženu.

3. Vežbanje zajedno na kraju dana. Trideset do četrdeset minuta intenzivne rezistencije ili izdržljivosti povećava nivo testosterona. Uzbuđenje ostaje još trideset minuta nakon vežbanja.

4. Idite ranije u krevet, pripremite romantičnu atmosferu, tiha muzika ili malo vina mogu biti od koristi.

Napomene

Ne mora uvek po šablonu ili uvek po njegovom ili po njenom. Nekada to zavisi od situacije pa nekad može ujutru, a nekad uveče. Kada ste na odmoru ili je vikend, onda isplanirajte veče ili jutro i svi će biti zadovoljni.

Imajte na umu da ponekad odluka o tome kada treba imati seks može više biti emotivna borba za vlast nego lična preferencija. U ovom slučaju, važno je imati pošten razgovor i doći do korena problema (možda ćete želeti da uključite savetnika ako se problem ponavlja).

Svako od vas može imati omiljeno doba dana, ali ugađanje partneru povremeno ili češće donosi pravičnost i zabavu. A kada se to dogodi, oboje pobeđujete.

Danas objavljeno

Metode za poboljšanje produktivnosti

Vanja A

Neprijatne mirise zagorjelog ručka možete ukloniti pomoću jednostavnih trikova

Vanja A

Smrt prvog supruga Brigitte Macron dugo je krila: Njega i djecu ostavila zbog 15-godišnjeg učenika

Vanja A

Ostavite komentar