Koje evropske gradove biraju Amerikanci koji žele da se presele preko „bare“ - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Koje evropske gradove biraju Amerikanci koji žele da se presele preko „bare“

Na spisku prosečnog Amerikanca koji želi da se nastani u Evropi, našlo se nekoliko gradova.

Kada Amerikanac počne da razmišlja da se preseli preko “bare” u Evropu, njegovi kriterijumi su: prisustvo međunarodne škole, kvalitet života, zdravstveni sistem, internet veza, blizina aerodroma sa međunarodnim letovima, troškovi života, aktivna zajednica emigranata i niska stopa kriminala.

Najbolje evropske destinacije (EBD) otkrile su svoju rang listu najboljih evropskih mesta za život američkih emigranata.

Braga, Portugalija

Portugalci su istraživači i njima dugujemo mnoga otkrića. Suočen sa okeanom, Portugal je otvoren prema svetu. Otvorenost i preduzetništvo su dve važne osobine koje se mogu naći u Bragi.

„Zaboravite klišee o Latinima koji se sunčaju na suncu, Portugalci su kvalifikovani i vredni i govore engleski jezik mnogo bolje od mnogih svojih evropskih suseda”, navode u EBD.Braga, Portugalija

Braga, Portugalija

Braga je treći grad Portugalije i smatra se najsrećnijim gradom u zemlji. Takođe je na postolju evropskih gradova sa najboljim kvalitetom života. Braga je dugi niz godina bila domaćin start-upovima i međunarodnim događajima. Poznat po svojoj istoriji i gastronomiji, ovaj „portugalski Rim” privlači ne samo preduzetnike i porodice (zbog kvaliteta života, zelenih površina i međunarodnih škola), već i one koji žele da ulažu u turizam.

Madrid, Španija

Madrid nudi njkvalitetniji evropski život, razumne troškove života i nisku stopu kriminala. Španija je zemlja u stalnom razvoju – dinamična, kulturno neuporediva i destinacija koja će se svideti i najzahtevnijima”, piše EBD.Madrid, ŠpanijaMadrid, Španija

Sunčanija od Francuske, Španija takođe nudi dobru zdravstvenu zaštitu i školske sisteme. Bilo da dolazite sa sopstvenim poslom, radom na daljinu ili tražite posao u maloj, srednjoj ili velikoj kompaniji ili ako želite da aktivno živite u penziji, Madrid odgovara profilima svih iseljenika.

Španci, posebno mlađe generacije, odlično govore engleski jezik, ali učenje španskog jezika biće od velike koristi.

Madrid je glavni grad velike države i zbog toga je skuplji od nekih drugih mesta u Španiji, ali troškovi života su niži nego u mnogim drugim evropskim prestonicama poput Beča, Londona ili Pariza.

Brajton, Ujedinjeno Kraljevstvo

Ako želite da se nastanite u Evropi na nekoliko meseci, godinu dana ili ostatak svog života, ali nemate energije ni vremena da naučite novi jezik? Onda je Ujedinjeno Kraljevstvo pravi izbor.

Dok su neki gradovi poput Londona, Mančestera ili Birmingema savršeni za pronalaženje posla u velikoj kompaniji, drugi, poput Brajtona stvoreni su za slobodne mislioce, početnike, digitalne nomade i umetnike.Brajton, EngleskaBrajton, Engleska

Poznat po svojoj otvorenosti i toleranciji, Brajton je takođe prepoznat i kao jedna od zelenih prestonica Britanije.

Njegove prednosti su kulturni život, otvorenost, sjajno primorje, neobične prodavnice, međunarodne škole i svetski poznata ulična umetnost.

San Sebastijan, Španija

Smešten na obali Biskajskog zaliva, ovaj prelepi španski grad jedna je od gastronomskih prestonica Evrope, sa impresivnom koncentracijom restorana sa zvezdicom, veličanstvenim plažama, jakim regionalnim karakterom, odličnim kvalitetom života i kulture. San Sebastijan, ŠpanijaSan Sebastijan, Španija

„Ako u San Sebastijan dođete kao digitalni nomad, izbegavajte leto, cene kuća su previsoke za najam”, navodi EBD.

Hamburg, Nemačka

Skoro 14 odsto Amerikanaca ima nemačko poreklo. Nemačka je zemlja dobrodošlice za američke emigrante koji se vrate svojim korenima ili žele da otkriju zemlju poznatu po kvalitetu života, važnim industrijama, niskoj stopi kriminala, visokoj stopi zaposlenosti, stabilnosti i dobrom ekonomskom zdravlju.Hamburg, NemačkaHamburg, Nemačka

Nemačka ima šta da ponudi svim vrstama iseljenika, penzionerima, mladim radnicima, digitalnim nomadima, mladim roditeljima, samostalnim putnicima, bilo da su visoko ili nisko kvalifikovani.

Pored pomenutih gradova i država tu su i Grčka sa svojim glavnim gradom Atinom, Brisel u Belgiji, …

Danas objavljeno

Paparazzo fotke otkrile pravo lice Kendall Jenner, najplaćenije manekenke na svijetu

Vanja A

Ljekar zabranio kraljici da pije alkohol

Vanja A

Ko je glumica iz serije „Squid Game“ o kojoj priča cijeli svijet?

Vanja A

Ostavite komentar