Koje će modele Volkswagen praviti u novoj fabrici u Turskoj? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Koje će modele Volkswagen praviti u novoj fabrici u Turskoj?

Nemački auto-gigant odabrao je Tursku kao lokaciju svoje nove fabrike koja će imati kapacitet od 300.000 vozila godišnje.

U fabrici, koja će se nalaziti u okolinu Izmira Volkswagen grupa će izrađivati sledeću generaciju modela VW Passat i Škoda Superb, prenosi AutoNews.

U pogonu vrednom 1,09 milijardi dolara godišnje će moći da se proizvede 300 hiljada automobila, a očekuje se da će u novoj fabrici i mreži dobavljača biti zaposleno oko 4.000. radnika.

Isti izvor citira interni kompanijski dokument i navodi da se Volkswagen odlučio za Tursku kao lokaciju ovog pogona zbog “pozitinih makroekonomskih uslova”, ali i pogodne lokacije te zemlje u odnosu na brzo rastuća tržišta.

Dve trećine automobila napravljenih u turskoj fabrici činiće VW Passat, model koji se sada proizvodi u Emdenu u Nemačkoj. Volkswagen je odlučio da proizvodnju sledeće generacije izmesti u Tursku kako bi u Emdenu oslobodio prostor za izradu nove generacije električnih automobila.

Sa druge strane, i Škoda želi da delimično oslobodi proizvodne kapacitete u pogonu Kvasini u Češkoj gde se sklapa aktuelni Superb.

Očekuje se da će Volkswagenova turska fabrika početi sa radom 2022. godine i da će najveći deo proizvodnje odlaziti na obližnja rastuća automobilska tržišta, pre svega u Istočnoj Evropi, Aziji i Bliskom istoku.

B92

Danas objavljeno

Ples po snjegu Lamborghinija LM002

Vanja A

ZEEKR 001, PODESIVI KLIRENS / 0-100 KM/H U 3,8 SEKUNDI

Vanja A

Električni Zhiji L7 iz Kine

Vanja A

Ostavite komentar