Koha: Na izbornim listama ponovo politički potrošeni kandidati sa optužnicama - BIGportal.ba
Region Vijesti

Koha: Na izbornim listama ponovo politički potrošeni kandidati sa optužnicama

Kandidati koji imaju problema sa zakonom ipak se nalaze na izbornim listama pojedinih političkih stranaka, piše Koha ditore, a prenosi Kosovo online.

Kandidati koji imaju problema sa zakonom ipak se nalaze na izbornim listama pojedinih političkih stranaka, piše Koha ditore, a prenosi Kosovo online.

Taj list je ocenio da pojedine političke partije nisu do kraja ispunile obećanje da se na njihovim listama neće naći kandidati protiv kojih su podignute optužnice i koji su, kako se navodi, politički potrošeni.

Politički analitičar Krenar Šalja naglašava da su pojedini kandidati iz civilnog društva koji su se našli na izbornim listama ohrabrenje i vesnici promena ali da, na žalost, ima i onih drugih.

“Još uvek na listama imamo kandidate koji su politički potrošeni, uključujući i neke protiv kojih su podignute i optužnice. Glasači o njima ne bi trebalo da se izjašnjavaju”, rekao je Šalja.

Politički subjekti i dalje na svojim listama forsiraju pojedince, uprkos tome što su njihova imena na optužnicama. Takvi im služe za prikupljanje glasova, ocenio je Krenar Šalja.

Poziv da glasači ne podrže kandidate koji su u sukobu sa zakonom uputile su i brojne organizacije civilnog društva na Kosovu

“Vestminster fondacija za demokratiju” i “Kosovski institut pravde”, predstavile su uporedni izveštaj sa imenima kandidatima sa optužnicama koji su bili na stranačkim listama kandidata u poslednja tri izborna procesa na Kosovu.

Prema izveštaju iz istraživanja, na listama kandidata za poslanike, od 15 lica protiv kojih je bio pokrenut sudski postupak, na izborima 2014. godine njih je 12 izabrano za poslanike, dok je 2017. godina od 27 kandidata koji su imali problema sa zakonom 21 je postao poslanik, piše Koha.

Izvor: Kosovo online, B92

Danas objavljeno

Udario dijete ispred vrtića i pobjegao

M.

Putin: Vakcine Sputnjik pouzdane kao kalašnjikov

M.

Dozvoljen rad bioskopima i bazenima u Srpskoj

M.

Ostavite komentar